In de krant

Fotosmei_2007_010_2 Afgelopen vrijdag stond het verhaal van Walter in de Bunschoter, een onvervalste dorpskrant die door veel inwoners van letter tot letter wordt gelezen. Zo ook het artikel over ons mannetje. Een stralende glimlach sprong bijna van de pagina af, en heel wat mensen hebben zich verwondert afgevraagd of het jongetje van de foto hetzelfde ventje is die in het verhaal wordt beschreven. Blijkbaar moet je er gehandicapt uitzien om gehandicapt te zijn.

Het tegendeel is waar. Ik heb geweldig mooi foto-materiaal van deze autist met een ernstige verstandelijke beperking, en ik heb filmmateriaal waarop duidelijk te zien is dat hij totaal anders is dan welk negen-en-een-half jarig jongetje dan ook. Hij is geen autist á la Rainman ( Dustin Hoffman ) en hij is anders dan de acteur die "I am Sam " zo typerend neerzet ( Sean Penn).

Hij is zijn eigen unieke ik, zoals wij allemaal uniek zijn, bijzonder en toch hetzelfde. De reactie zijn goed en positief, en er is alweer geld gestort op de rekening van het nieuwe Kinder-dag-centrum. We bouwen met zijn allen mee aan een bijzondere verblijfplaats voor bijzondere kinderen, en laten zo zien dat we wel degelijk zijn geïnteresseerd in onze naaste die "anders is".

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

4 reacties op In de krant

 1. Marijke zegt:

  Lastig, dat ervaren wij ook met onze logé… waarmee we overigens aanstaande woensdag in de Amersfoortse courant komen 😉 Amerpoort olé!

  BZN.. hahahaha heel low! Als klein meisje vond ik het heel leuk, jarenlang nooit meer naar omgekeken maar toch even naar het afscheidconcert gekeken. Best grappig!

 2. wilma zegt:

  Helaas ik heb het niet gelezen, ben geen lid van de BB…..groetjes;

 3. Marijke zegt:

  … en weer een avondje werken… column vloeide uit de pen 😉

 4. margriet zegt:

  super he!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.