Moeizaam

Fotos_november_2007_079 Na een slapeloze nacht wordt ik vanmorgen toch wel wat moe wakker. Ik herinner me meteen waarom ik zo slecht heb geslapen. Ergens rond de klok van drie wordt ik wakker omdat ik zeker weet dat Walter me heeft geroepen. "Ik kom eraan" zijn mijn woorden, en ik stap uit bed. Zodra ik zijn kamerdeur open en zie dat het kereltje heerlijk ligt te slapen, slaat de wetenschap dat ik heb gedroomd in volle omvang tegen me aan. Hoe komt het toch dat ik hem altijd gezond droom? Altijd rondrennend, spelend zoals ieder ander kind? Het heeft vast te maken met deze bijzondere foto. Hij zit aan de eetkamertafel te spelen met een autootje, en heel even lijkt alles zó gewoon dat het bijna tastbaar is. Voor hem hoef ik niet moeilijk te doen voor Sinterklaaskadootjes, hij is nog tevreden met een nieuwe Teletubbies DVD. Voor hem geen voetbalschoenen of een spelcomputer, maar een kinderlaptop met eenvoudige muziekjes en ortopedische schoenen. Er zijn van die dagen dat het verdriet hierom me treft als een vuistslag… dit is er één van.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

6 reacties op Moeizaam

 1. Carola zegt:

  Mooie weblog, ik heb net wat logs gelezen en lees ze met veel interesse en begrip.

  Kan het volledig begrijpen dat je soms van die dagen hebt, het is natuurlijk ook niet makkelijk. Heb veel respect voor je.

  Zal hier nog wel eens vaker langskomen 🙂

 2. Je bent lief Ada. Het lijden is helaas over de schepping gekomen en ik weet ook niet waarom het bepaalde mensen zoveel harder raakt dan anderen en waarom dit allemaal zo moest. Wat ik wel weet is dat ook Walther straks op de nieuwe aarde volkomen tot zijn doel zal komen. “Dat” omdat onze God liefde is. Straks zullen alle tranen voorbij zijn. Dat wil niet zeggen dat je het nu niet moeilijk kan hebben. Ik bid voor kracht om te dragen als het leven pijn doet voor jou en je gezin.

  Je broer

 3. Billy zegt:

  er is toch niks verkeerd om tevreden te zijn met eenvoudige dingen, Daatje?

  Prijs je kereltje daarom !

  Fijn weekend alvast,

  Billy

 4. Lisette zegt:

  Ik heb respect voor je! Vind ik het al zwaar met twee kinderen van bijna 10 en bijna 5, ik kan het me voorstellen dat je af en toe “moeizame” dagen hebt, niet alleen met Walter maar ook nog met een puber, en een jonge moeder! Petje af voor je…..
  Groetjes, Lisette.

 5. Loes zegt:

  Lieve Ada,
  wat een herkenning weer! Ook Liesyenne is blij met kleine dingetjes als een nieuwe balpen of stickers of een simpele Donald Duck. Het is dan ook mooi om haar blij te kunnen maken met, voor veel kinderen, helemaal niets.
  Ik droom nooit over Liesyenne maar die stille wens, diep van binnen, is er wel degelijk. Desondanks prijs ik me gelukkig om wat Liesyenne in mijn leven heeft verandert, want zonder haar was ik nooit de mens geworden die ik nu ben.
  Liefs Loes

 6. Antje zegt:

  Dromen en dan wakker worden en ontdekken dat het anders is dan in de droom…..
  Toch heb je een schat van een zoon, zo tevreden met kleine dingen, je mag trots op hem zijn.
  Ook hij heeft zijn goede kanten.
  Lees net bij Figaroweblog dat je wakker ligt tot je dochter van 16 thuis is, zo zijn moeders, ik deed dat ook hoor, is helemaal niks mis mee…
  Tot de volgende keer.
  Liefs van Antje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.