Kabelkrant

"Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig"

Zomaar een spreuk die vandaag voorbij komt op de kabelkrant die ons dorpje voorziet van huis-tuin- en keukennieuws. Zo kun je zomaar lezen dat iemand een agent heeft uitgescholden, dat er een winkel gaat verbouwen of dat er rundergehakt in de aanbieding is bij elke zichzelf respecterende boodschappenwinkel die dit dorp rijk is. Met uitzondering van de Aldi bedoel ik dan.

De spreuk van de dag doet me denken aan een andere spreuk: Elke koe/stier  vergeet dat hij/zij ooit een kalfje is geweest. Duh! Een waarheid als een koe, die niet vergat dat ze ooit een kalfje was. Zo’n grappig zwart-witje dat, wiebelig op hoge pootjes in het weiland stond achter haar ouderlijk huis. Het leek me wel wat, een beetje rondhangen in het land, genieten van de zon, het gras en de warmte van het moederlijf in de buurt. Gekke koeiensprongen maken met mijn vrienden, en dartelen achter een vlindertje aan. Tja, het leek me een uniek bestaan, met uitzondering van het rundergehakt, da’s nou weer ff iets minder, nee toch niet, gehakt is altijd precies pas, exact op gewicht, en zo, lieve lezers van dit log, zit ik me af te vragen hoe ik nou in hemelsnaam terecht ben gekomen op rundergehakt. Het zal het kalfje in mij wel zijn, dat maar niet wil opgroeien….

Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kabelkrant

  1. Antje zegt:

    Toch denk ik dat het huppelen en springen als een kalfje in de wei op dagen dat het stormt en plenst niet zo heerlijk zal zijn, maar goed, dan kunnen ze dan altijd nog gehakt van je maken (gniffel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.