Eigenheid

In een wereld van leugens en bedrog is het moeilijk om je "eigenheid" te bewaren, om trouw te zijn aan jezelf. Daar baal ik van, zeker als je erop wordt afgerekend. Met alle winden mee waaien is dan het alternatief waarbij je jezelf als persoon absoluut tekort doet.

Nog erger vindt ik het dat je dit soort "afrekeningen" altijd achter jouw rug om hoort vertellen. Mensen schilderen je af als perfectionist omdat je de dingen die je doet zo goed mogelijk doet. Jammer is dat, echt jammer. Want dat stuk eigenheid laat ik me niet afnemen, ik ben wie ik ben en dat is best wel perfectionistisch. Soms is dat lastig, maar van dat perfectionistische hebben al heel wat mensen mee-geprofiteerd. De zogenaamde "lifters" de "meepraters", praten met je mee als ze denken dat wat je zegt klopt, verdraaien het een slag en gaan er zelf mee aan de haal. Mocht je idee bij nader inzien toch niet zo goed blijken, dan is het toch ineens het weer "jouw" idee.

Moeilijke blog? klopt. Ik probeer, zonder iemand te benadelen of te roddelen, mijn ongenoegen duidelijk te maken, maar de komende tijd ga ik eens een flink aantal absoluut-niet-perfectionistische dingen doen, misschien doe ik zelfs wel iets heel erg stoms!!!

Tot zover dit onderwerp. Kreeg vanmorgen bij de longarts niet zo leuke berichten, heb een bijholte-ontsteking en nieuw gevormd littekenweefsel van longonstekingen, we puffen er dus nog maar een pufje bij en een spray-tje. Straks nog naar de huisarts, ik heb een onverklaarbare blauwe plek van 8 cm doorsnee op mijn kuit en mijn voet is dik en gezwollen met rare rode plekken op mijn hiel, ik loop een beetje mank, werd vannacht wakker van de pijn, gelukkig heb ik vakantie dus uitrusten is niet zo moeilijk.

Hier stoppen de wetenswaardigheden vanuit regenachtig dorp.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

5 reacties op Eigenheid

 1. menrike zegt:

  Gaat lekker dus met jouw lijf!!! Al enig idee waar die blauwe plek van komt? Geen rare dingen gaan doen, hè!

 2. Marijke zegt:

  Doe je wel voorzichtig en zo?
  En hoest met de blauwe plek?

 3. niemand is perfect, Daatje…
  Blijf maar lekker jezelf hoor!

  Sterkte met al die lichaamsperikelen

  Groetjes,

  Billy

 4. Antje zegt:

  Klinkt als???
  Bijna een aderontsteking of zoiets? Had ik vorig jaar ook en daar kreeg ik toen bloedverdunners voor, ook niet alles, maar het hielp wel.

 5. Mireille zegt:

  Je bent goed zoals je bent … take it or leave it.

  Hoe is het nu met je been? En helpt de nieuwe puf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.