Eigen spullen.

Gisteravond lag ik al om 21.15 uur op bed met een mega-allergieaanval. Pillen, neusspay een lange douche om al het stof weg te spoelen, niets hielp. Dan maar slapen. Vanmorgen toen om even voor zeven de wekker afliep was ik zo duf als een kanarie en zodoende lag ik vanmiddag ondanks het mooie weer maar even in bed. Stom genoeg droom ik altijd het levendigst als ik ‘smiddags in slaap val. Zo ook vanmiddag, ik was, denk ik een jaar of elf/twaalf en omdat we met ons gezin zelden of nooit op vakantie gingen moesten we onze eigen vakantie maar in zien te vullen. Geld voor dagjes uit of een pretpark was er niet, of was er wel, maar werd ergens anders aan uitgegeven. We bouwden met de buurtkinderen een tentenkamp, kregen een plastic fles met aanmaaklimonade en een trommeltje snoep en heel soms, bij uitzondering een zak chips. Mijn zus en ik hadden een grote oranje tent, tweedehands gekocht door mijn ouders, en een grote oranje rubberboot, die we naar het randmeer sleepten om vervolgens de hele middag op het water rond te dobberen. We kregen altijd gezamelijke vakantie-kadootjes; zus en ik. Samen één tent, samen een absurd grote rubberboot; en dus waren we ‘tot elkaar veroordeeld’, gedwongen samen dingen te ondernemen, want die boot was zo lomp dat je hem toch niet in je eentje naar de waterkant kon slepen. Mijn ouders hebben er zo indirect voor gezorgd dat we heel veel dingen samen deden en zo hoefden ze niet of nauwelijks op ons te letten, we waren immers elkanders hoeder.

Achteraf is het niet goed te noemen om kinderen samen iets te geven, je had nooit iets wat helemaal alleen van jou alleen was, niets wat je je eigendom kon noemen. Tja, misschien je fiets, maar die was daarvoor al van je zus geweest, dus dat was niet echt. Mijn kinderen hebben nooit samen kadootjes gekregen, ze kregen en krijgen ieder hun deel. Als de één wat krijgt wordt de ander niet vergeten, zo hoort het volgens mij. Ze hebben hun eigen fiets/scooter/solex/buggy die ze met niets en niemand hoeven te delen, en ik heb mijn eigen auto, de man in huis heeft zijn eigen auto. Nou ja, ik heb een Astra en hij een Alto, verschil moet er wezen, toch?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

7 reacties op Eigen spullen.

 1. hanneke zegt:

  ik ben de helft van een dubbel, tweeling dus.
  en moest vanaf het begin alles delen: mijn moeders baarmoeder, haar borsten, de couvese, de box, alle aandacht, een kamer enz. ik vond het nooit zo erg.
  het was wel gezellig, altijd een speelkameraadje om je heen.
  en ik wist niet beter.
  we hadden wel allebei ons eigen bootje, maar meestal stapten we toch bijelkaar in de boot.
  ik vind het nog moeilijk om alleen te zijn, vind je het gek: ik ben gewoon de helft van een dubbel.
  even over je reactie op “stroomloos”
  ik hoop niet dat ik jou of iemand anders gekwetst heb door te zeggen dat we gehandicapt waren, dat is echt niet de bedoeling.
  ik wens je nog veel schokken en energie van je zoon toe!!

 2. Marijke zegt:

  Gelukkig hoefden broertje en ik niet zoveel te delen, behalve dan dat we heel graag met elkaar speelden. Dus dat ging allemaal van zelf wel.

  Ben je nu weer wat opgeknapt?

 3. Billy zegt:

  ook bij ons was het vroeger wel zo, je erft spullen van familie of zo. Weinig dingen die nieuw aangekocht werden voor mezelf, zelfs geen fiets!
  Zo goed was het vroeger dus ook weer niet…

  Groetjes,

  Billy

 4. debby zegt:

  Verschrikkelijk zo’n allergische aanval, hopelijk is e stof weer uit je lichaam verdwenen, en voel je je weer wat beter. Tja eerlijk zullen we samen alles delen…Aan de ene kant leer je er wat van, maar opstandig wordt je er ook van ieder wil spulletje voor zichzelf…fijn dat je dat nu kan compenseren met een heerlijke auto voor jou alleen. (heb ik nl. ook hihi)
  groetjes debby

 5. Antje zegt:

  Die sllergie zit in de lucht, ik proest en snotter ook…
  Maar blijf er niet voor binnen, ben gister zo’n 60 km gaan fietsen om een jarige vriendin te bezoeken en gisteravond naar de volgende jarige…..
  Speelgoed delen? Ik was de jongste van vijf, had veel speelgoed wat al van de ander was geweest, maar gelukkig ook wel eigen dingen. Onze kinderen hebben niet veel hoeven delen, ja, onze aandacht en liefde, maar dat is normaal. Ze speelden wel heel graag samen, ze zijn nog wel graag samen. Kunnen heerlijk lachen en plezier maken, maar zijn er ook voor elkaar als het nodig is. Oh ja, een auto hebben we niet, wel ieder onze eigen fiets…… hahahaha

 6. Een Alto…Ehh haha… Sorry ik liet me even gaan. Je had ook een kerel met een Dodge kunnen hebben. Maar ja…die dure benzine weet je wel. Neen dan toch beter de man in de Alto. Haha. Sorry liet me weer gaan…

 7. rinus zegt:

  hoi Ada
  Dromen wat een droom had jij die middag en je wordt wakker en kijk om je heen en dat denk je misschien dromen zijn bedrog , maar deze was misschien wel heel mooi.
  he Ada ik wens je een heel zonnig weekend toe met veel zon.
  Groetjes UIt Friesland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.