Onderhoudskosten

"Omdat Walter binnenkort niet meer bij u thuis woont, en u toch aanspraak wilt maken op kinderbijslag, bent u verplicht een lijstje te maken met onderhoudskosten" zegt de mevrouw aan de telefoon. Het is om doodziek van te worden. Nu moeten we zelfs gaan aantonen wat hij aan kleedgeld nodig heeft, zakgeld, kadootjes-geld, kosten die er zijn als hij een dagje thuis is ( of meer dagen) reiskosten voor vervoer en bezoek aan het kind enz. enz. en o ja, we mogen ook de kosten van de kapper en andere toiletartikelen aanvoeren, alsmede de extra kosten die we dit jaar hebben voor het inrichten van zijn kamer. "Houdt u er wel rekening mee dat we, bij controle alle bonnetjes moeten zien" "en dat we u de formulieren elk jaar toesturen voor controlen en opgave". Het lijkt nog erger dan de belasting, nee, het ís erger dan de belasting want die papieren doe ik naar de boekhouder en hier mag ik mijn eigen hersens over pijnigen. Aan mijn kind hangt dus vanaf 1 juli een prijskaartje; voor kleding en overige "onderhoudskosten". Geluk bij een ongeluk, als die kosten hoog zijn dan krijg je warempel dubbel-kinderbijslag; dus binnenkort zal ik daarvan wel een deuk in een pakje boter kunnen slaan.

Wat zou ik graag iemand hebben die me hiermee helpen kan, om realistische bedragen in te vullen bijvoorbeeld. Mijn kind kost méér dan andere kinderen, in feite is hij onbetaalbaar….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

5 reacties op Onderhoudskosten

 1. Antje zegt:

  Ja hoor, wat een gedoe, er is al zoveel wat in dat hoofd omgaat, dit kan er nog net bij zeker??
  Toch snap ik het ook wel weer een beetje, er moet natuurlijk wel duidelijkheid zijn, maar op dit moment zat je daar niet op te wachten..
  Jouw mannetje misschien om je hiermee te helpen???????????

 2. Eva zegt:

  Hulp nodig, ben maar 1 gil bij je vandaan. Als je de voordeur opendoet en heel hard schreeuwt hoor ik het hier wel. Zonder gekheid: ik weet wel iets van dat soort papierwinkel af, dus als ik je helpen kan doe ik dat graag.

 3. Marijke zegt:

  Regelmatig vul ik die formulieren in voor cliëntéle, dus als ik je kan helpen… dan mail je maar even oké?

 4. Debby zegt:

  Nou Ja zeg…moet niet gekker worden, Walter is pas 12 en heeft toch gewoon recht op kinderbijslag tot je 18e toch. Of je nu thuis woont of niet. Kosten maak je nu alleen nog maar meer. Hadden jullie ook nog geen TOG?
  Ik wens je veel sterkte met het invullen, en duim met je mee dat het in ieder geval beloont wordt met een dubbel bedrag, is het tenminste nog ergens goed voor

 5. Mireille zegt:

  Oww wat een ellende is het toch dat je alles moet aantonen in honderdduizend formulieren! Grijp de aangeboden hulp maar mooi aan, dan kun jij je energie steken in “belangrijkere” zaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.