December

Met afstand is de maand december dé maand voor feestelijkheden. Beginnend met het Sinterklaasfeest waarbij mijn gezinsleden sidderen bij het idee dat IK hun lootje heb getrokken. De angst voor niets-ontwijkende gedichten zit er diep in. Daarna vieren we de verjaardag van de man in huis om een paar dagen daarna Kerst te vieren. Ik begin al aan het begin met het uitproberen van recepten om het zo mogelijk te maken om mijn gasten een lekker dinertje voor te schotelen. Vier of meer gangen zijn eerder regel dan uitzondering. Voorafgaand aan het optuigen van de kerstboom bezoeken we altijd meerdere tuincentra om een indruk te krijgen van de trends van dit jaar. We kijken en koekeloeren heel wat af, vergapen ons aan de verlichte kerstdorpjes, prachtige kaarsen, schitterende-glitterende-lampjes en andere decoratiespullen. We kopen eigenlijk nooit heel veel, door de jaren heen hebben we al het één en ander verzameld, maar het rondkijken is al een beleving op zich. Levende Kerststallen, glühwein, chocolademelk, appeltaart en oliebollen. Kortom: alles om het winkelend publiek te verleiden en over te halen tot nieuwe aankopen.

Ik vind het een leuke bezigheid, maar vraag me tussen al die pracht en praal toch wel eens af of we door de ballen en bomen de boodschap van Kerst niet zijn vergeten…..

Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

5 reacties op December

 1. Antje zegt:

  Er is zoveel pracht en praal te zien en te beleven, maar wij genieten hier in huis, naast de twee kleine kerstboompjes in de vensterbank toch altijd nog van ons kerststalletje, dan kun je “de boodschap” niet vergeten, dan beleef je het bijna zelf zou ik zeggen….

 2. Eva zegt:

  December is voor mij dé maand van de uitpuilende agenda: Sinterklaasfeest, verjaardag van mijn jongste boef, tv-opnames, kerstconcerten en het begeleiden van bijeenkomsten en kerkdiensten. Op eerste kerstdag duik ik na alle muzikale activiteiten de keuken in om een vijfgangen diner op tafel te toveren voor ouders, opa en schoonouders. Tweede kerstdag begin ik traditioneel heel vroeg met hardlopen als de hele wereld nog slaapt…… Ergens in die tijd verjaar ik ook nog, maar die slaan we deze maand even over. Dat komt wel op een ander moment.

 3. Billy zegt:

  tja, is ook zo
  Kerst is vaker synoniem van lekker eten en drinken geworden dan van het herdenken van de geboorte van Jezus Christus. Wat zelfs velen al niet meer schijnen te weten…

  Groetjes!

 4. geertje zegt:

  Goh, zoveel voorbereidingen en dan een uitgebreid diner maken! Knap hoor! Ik doe er niet zoveel aan. Ik heb het kerstgevoel ook in de serene stilte van de donkere decemberdagen, bij geheimzinnige licht van kaarsen en het geurige groen van de kerstboom.

 5. Oh ja ik zit ook met gemengde gevoelens over deze dagen maar de goede overheersen. Ik hou van de sfeer en de gezelligheid en oh datis waar moet nog een presentje kopen want vrijdag vieren wij de oude “heilige” man met baard..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.