Boerka-verbod.

Nee, beste mensen, ik heb geen politieke mening hierover. Absoluut niet, stel je voor. Toch ben ik enigszins angstig voor een ophande zijnde boerka-verbod. Hoe dat komt? Ik zal het proberen uit te leggen. Afgelopen week rolt er een folder van Blokker door de deur. Er staat heel wat gedoe in wat ik niet hoef, maar ineens valt het oog ( hetwelk ik daarna direct weer heb opgeraapt) op een lekker warme fleece-achtige-boerka. In het nederlands heet zo’n ding een televisie-plaid, je wurmt hem om je heen en het lange lijf is van top-tot-teen in een warme flodder-fleece gehuld; lekker warm en de verwarming kan een graadje lager, niet slecht in deze economisch zware tijden. Mijn man trekt verbaasd de wenkbrauwen drie etages hoger als ik bevallig met het ding probeer te gaan zitten; gelooft u mij, dat valt nog niet mee. De TV-Boerka is lang en hangt zelfs helemaal over mijn lange lijf tot bijna op de grond. Ik schurk me aan alle kanten in het grijsbruine geval en leg terloops nog een kussentje achter het vermoeide hoofd. Na een minuut of tien begint het kookproces en stijgt mijn lichaamstemperatuur naar gevaarlijke hoogten. "Drinken" denk ik. Maar da’s een ander probleem. Als ik opsta is mijn burka weer helemaal uit model en dat wil ik niet. Toch wil ik drinken en iets te snacken is trouwens ook niet gek. Om me heen kijkend zoek ik een slachtoffer die mij van drank en spijze zal moeten gaan voorzien. De man in huis slaakt een diepe zucht als ik hem vraag iets in te schenken. Hij staat op en geeft me een glas Spa en fruit, lekker fris. een zakkie naturel chips erbij en ik kan er weer helemaal tegen, voor een uurtje dan hé, dan ga ik naar bed.

Van mij mogen ze in Den Haag nog even nadenken over dat verbod, of mag het binnenshuis wel?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

12 reacties op Boerka-verbod.

 1. Menrike zegt:

  Hahaha, leuke blog!
  Ik zag hem ook en liet hem aan mijn man zien. Hij moest er erg om lachen en we kwamen tot de conclusie dat zo’n ding nou niet bepaald “zin-makend” is en ook prima door zou gaan als voorbehoedsmiddel…

 2. Antje zegt:

  Hier zat ie in een kerstpakket, schitterend, we hebben hem nog niet als zodanig gebruikt, wel een keertje even lekker onder gelegen op de bank, maar ook wij hebben zo’n grijsbruine…….

 3. Wondelgijn zegt:

  Wahahaha, ik zie het helemaal voor me! En toch… na het lezen van ‘Duizend schitterende zonnen’ ben ik (ondanks het onbehaaglijke gevoel dat ik zelf bij een boerka ervaar) toch iets anders gaan kijken naar de boerka dragende dames….

 4. Dinie zegt:

  Op mijn werk is onlangs een boek over de Islam verschenen. Het 1e ex. hebben we aan de directeur aangeboden. Om dat in passende stijl te doen had ik voor mezelf een boerka gemaakt.

  Het was natuurlijk voor de lol, maar m’n collega’s voelden zich onprettig doordat ze alleen maar oogcontact met mij konden hebben als ze dicht bij mij stonden en omdat ze verder geen enkel non-verbaal signaal van mij zagen. En wat had ik in m’n handen????
  Zelf vond ik het ook een rare gewaarwording dat je blikveld letterlijk verkleind wordt.

  Maar wat vinden jullie, (waarom) moet er wel of niet een boerkaverbod in openbare ruimten komen?

 5. Billy zegt:

  hahahaha, hier in huis is het nog een dekentje, geen boerka…
  Maar ik veronderstel dat die even warm is, aangezien vrouwlief die steevast rond haar heeft bij de tv

 6. Zeg komt er nog een foto van Jou in dat ding? Haha…

 7. Eva zegt:

  Niet de Boerka opzich, maar het doel waarvoor hij ontworpen is staat me tegen. Machtsmiddel van man tegenover vrouw, voelt heel fout.

 8. hanneke zegt:

  lijkt me niets , die boerka, doe mij maar een dekentje.

 9. debby zegt:

  HAHA nee das nix voor mij..wel lekker warm maar dan idd maar gewoon een fleece dekentje …

 10. Annemieke zegt:

  Geniet er nog maar even van. Begreep dat er hier in het dorp ook een partij is die een boerka-verbod wil instellen. Ik was nogal verbaasd, want wist tot vandaag niet dat die dingen in ons dorp gedragen werden.

 11. Antje zegt:

  Kom je nog eens uit die fleecedeken of blijf je nog even zitten???

 12. Ging je niet stinken in dat ding Ada?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.