Klaar-wakker

Het is vreselijk laat of belachelijk vroeg, ’t is maar hoe je het bekijkt. De slaap die mij de afgelopen dagen door de griepaanval heen heeft getrokken wil nu maar niet komen, en zo komt het dat ik op dit onchristelijke uur achter mijn laptopje in de woonkamer zit te schrijven. In alle huizen om ons heen is het donker, ieder normaal denkend mens ligt nu heerlijk in z’n bed en ik zit me hier de rambam te ergeren. In een laadje (of is het laatje?) van de kast op de slaapkamer ligt een doosje slaappillen die ik vorig jaar van de huisarts kreeg naar me te fluisteren: "eet mij, eet mij". "Mooi niet" denk ik zachtjes, dan ben ik morgenvroeg zo duf als een kanarie en dat wil ik niet. Trouwens, de op levertraan lijkende capsules hebben een verslavend karakter, dus bedankt, maar nee bedankt.

Kent u ze nog, die druppelvormige levertraancapsules waarvan menig moeder dacht dat ze alle ziektes en anderen ongemakken konden uitbannen? Ooit begin ik de onvergeeflijke fout om zo’n ding door te bijten. De smaak kan ik me nog levendig voor de geest halen, wat ontzettend smerig vond ik die dingen.

Later kregen we van die rode vitaminepillen van Davitamon, kauwvitamines, echinaforce en noem de hele reutemeteut maar op. Allemaal geprobeerd, overal weer mee gestopt. Vorig jaar nog een tijdje visolie-capsules geslikt, kon ook geen kwaad, maar leverde geen extra gezondheid op, als je het mij vraagt. Gewoon gezond eten en een stuk of drie fruitmomenten per dag lijkt me wel voldoende. Blijft de vraag van vandaag: Is er een lichaamsvriendelijk, niet-verslavend, plantaardig, homeopatisch, bij u bekend middeltje in de handel waarvan je gewoon lekker gaat slapen? Tot nu toe geprobeerd: een wandeling voor het naar bed gaan; een warme douche; een flink glas wijn ( kreeg ik hoofdpijn van ) Valdispert Nachtrust, melatonine tabletten ( had ik nog van Walter ) s’avonds geen koffie ( maakte niks uit, werd alleen kribbig omdat ik het zo miste) één of ander goedje op homeopatische gebied op advies van de drogist, en nog steeds slaap ik slecht. Toen overgegaan op de temazepam van de huisarts, liep ik de volgende dag tot ver na tienen met slaapogen door het leven te schuifelen als een bejaarde met spierproblemen.

De gouden tip is van harte welkom!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Klaar-wakker

 1. hanneke zegt:

  als jij de gouden tip hebt, wil je m dan even doorgeven?

 2. Rita zegt:

  Ik zat vannacht om die tijd ook beneden met een bekertje warme melk,maar werkte niet echt,jammer hoor!!
  Maar ik ben altijd in voor goede tips,dus stuur maar door naar mij!!
  En als ik van de week bij Rianne ben,val ik om 21.00uur bijna in slaap op de bank!!

 3. Eva zegt:

  Je had wel even mogen bellen vannacht, want rond datzelfde tijdstip zat ik ook achter mijn laptopje slapeloos te wezen. Het zal in het weer gezeten hebben. Of er een niet verslavend slaapmiddel bestaat, geen idee. Sint Jan’s kruid wil nog wel eens helpen. Hardlopen en een goed glas wijn zijn bij mij tot nu toe het meest succesvol.

  Liefs,
  Eva.

 4. wondelgijn zegt:

  O, hemeltje… dit ken ik ook wel! Hoewel het op het moment best goed gaat…. (ik slik nu een tijdje Rhodiola capsules en die helpen tegen het piekeren ’s nachts…)
  We houden het er maar even op dat je door die griep nog wat uit balans bent… of heb je hier meer last van?
  Voor straks: Welterusten!!

 5. Antje zegt:

  Ook ik ben een slechte slaapster, was vannacht rond die tijd ook wakker, maar ik lees altijd een tijd voordat ik ga slapen en ik moet eerlijk zeggen dat het redelijk lukt daarna……
  Verder ook alles wel geprobeerd, maar als het hoofd niet “leeg” wil, dan lukt het echt niet…..

 6. Nou ik weet wel iets waar je erna goed kan slapen maar dan valt heel de christelijke handel over me heen als zijnde een vieze man dus ik zeg nix.

 7. Ada zegt:

  @ Peter: wat heb ik daar nou aan??

 8. Haha sorry, nix eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.