Schoonmaken

Ik heb er beslist geen hekel aan, schoonmaken. Sterker nog, ik voel me prima op mijn gemak in een schone en opgeruimde omgeving. Zal ook wel te maken hebben met mijn overgevoeligheid voor stof, geurtjes, dieren, verse annanas, paprika, sommige noten maar dat laatste heeft allemaal niks te maken met schoonmaken en alles met eten. Omdat er afgelopen week nagenoeg niks gedaan is in huis heb ik nu het gevoel dat het een beetje schmutzig is alhier. "Onzin" hoor ik mensen zeggen die mij kennen. In een weekje is het bij jou in huis echt niet smerig, rommelig misschien, maar smerig, no way! Toch kriebelen mijn handen om morgen aan de slag te gaan, even lekker soppen, stofzuigen, de grindvloer dweilen, de ramen lappen, kortom: schoonmaken. Vandaag met de man in huis een aantal plannetjes gemaakt voor schilder- en andere klussen, dus dat gaat de komende week van start.

In de reacties op het vorige blogje is te lezen dat er meer vrouwvolk op de been was afgelopen nacht. (Misschien ook wel manvolk, maar dat heeft zich niet gemeld ) heeft misschien wel te maken met het onrustige weer, gewoon slapeloosheid of teveel aan je hoofd hebben. Dat laatste is vooral van toepassing op schone zus Rita. Die heeft heel wat op haar bordje op het moment. Man (mijn zwager dus) heeft harttoestanden en zit thuis beter te worden ( valt niet mee als je als vrouw ernstig aan je vrijheid bent gewend) kleinkind hier in ût dorp dat deze week voor de tweede keer in korte tijd met cyste problemen naar het ziekenhuis moet, en het wurmpje is nog geen drie jaar…. daar wil je als oma wel wakker van liggen.

Wat mijzelf betreft: ik moet gewoon leren om de ‘knop om te zetten’. Mijn hoofd leeg te maken en rust te nemen, voordat ik weer zo uitgeput ben dat ik ga koortsen van vermoeidheid en ellenidigheid. Deze week ga ik daar een begin mee maken, met dat ‘hoofd leegmaken" bedoel ik. Ik ga namelijk schoonmaken en flink ook, organiseren, mijn kantoortje opnieuw indelen, mijn moeders administratie opruimen en uitpluizen, vlaggetjes naaien voor de marktkraam van vriendinnetje-van-kind, wassen, strijken, koken, budget-boodschappendoen, werken, zingen en stemmen. Als mijn  hoofd dan nog niet leeg is, dan weet ik het niet meer…………………………..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Schoonmaken

 1. Mireille zegt:

  Ik heb bijgelezen op je weblog. Wat een toestand hè dat ziek zijn. Wel fijn dat je zo’n goede “verpleegster” had.
  Als je nou thuis klaar bent met schoonmaken/opruimen en je hoofd is nog niet helemaal leeg, weet ik wel een leuk adresje voor je 😉 Zonder gekheid: ik hoop dat het je helpt!

 2. wilma zegt:

  Als ik mijn hoofd leeg wil maken ga ik altijd wandelen, dat helpt bij mij het beste.
  Sterkte!!

 3. Menrike zegt:

  Afgelopen nacht was het mijn beurt om een nachtje slecht en weinig te slapen. Nee, niet omdat mijn hoofd tolde van de vele gedachten… Niet van zorgen en dat soort dingen. Nee, mijn man lag te ronken alsof hij een straaljager was… zucht. Hij is heel lief hoor, maar op zo’n moment zou je ‘m toch wat!?

 4. Hmm als we hier gaan eten moet het zeker buiten als je last hebt van dieren want die honden van ons…
  Ik ben ook dol op een schoon huis maar er mag wel in geleefd worden. Niet dat ziekenhuis achtige. Hoop dat je aankomende nacht goed slaapt hoor… Bijna volle maan gisteren en vandaag geheel vol dus laten we het maar toegeven, je bent een weerwolfmensje. Kijk de Film wolf nog maar eens. http://www.megavideo.com/?v=I6O51ANE

 5. Antje zegt:

  Straks bem je door al dat schoonmaken gewoon TE moe om te slapen en lig je weer wakker, je moet het verdelen over meerdere dagen…….
  hahahaha, wijze raad van memske.

 6. Dinie zegt:

  Ken je het begrip ‘opslomen’?
  Ruim een uur voordat je naar bed gaat stoppen met je (dagelijkse) Bezigheden, ook met computeren.
  Alleen tv kijken als je het over je heen kunt laten komen, dus niet teveel nadenken of emo-tv. Je mag wel lezen, als het maar geen zware kost is. Iets met je handen doen is ook goed (handwerken ofzo).
  Als je dan gaat naar bed, zorgen dat je niets meer hoeft te doen wat moet (bv alvast tafeldekken, was in machine ed.).
  Het is echt geen tovermiddel hoor,
  maar het helpt -op-den-duur wel om met een minder vol hoofd naar bed te gaan.
  ’t Is de moeite van het proberen waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.