Vliegertje

                       024_3    Onze Walter is een vliegertje. Je weet wel, zo’n sitz-papieren vliegertje met van die dunne verbindingshoutjes die, ondanks hun breekbare uiterlijk, tegen een flinke wind bestand zijn. Met kleurige strikjes in de staart staat hij dapper tegen de helderblauwe lucht te zweven in het oneindige van het uitspansel. Op de grond sta ik met een stevige klos in mijn handen om het vliegertje een beetje te begeleiden. Soms, als de wind ineens wat feller uit de hoek komt dan moet ik spelen met het lijntje. Zo af en toe als het echt hard gaat waaien dan moet ik een stukje inkorten om te voorkomen dat het vliegertje doordraait of tegen de vlakte stort. Gelukkig zijn er ook rustige zonovergoten dagen en kan ik, als moeder-vliegervrouw mijn lange lijf in het hoge gras ten ruste leggen en een beetje dromen over verre landen en gele stranden. In één hand het klosje waaraan vliegertje vastzit, ver weg, maar nog altijd aan de lijn.  Op afstand ben ik met het vliegertje bezig, altijd en overal. Al mijn handelingen zijn verbonden aan zijn handelingen. Uit zijn mond klinken mijn woorden, op dezelfde toon, perfekt papegaai-taal. Het vliegertje danst in de lucht en in zijn vrolijke staartstrikjes zie ik hoogtepunten uit zijn leven. Felrood, grasgroen, stralend blauw, en zonovergoten geel. Verbonden aan elkaar met een lange oranje draad die staat voor vrolijke optimistische gedachten en avonturen. Donkere strikken stuur ik weg, zodat ze mijn vliegertje niet negatief kunnen benaderen. Vroeger speelde ik als kind ook al graag met vliegertjes, dan lag ik in de polder op mijn rug in het hooi te genieten van de rust en de vrijheid zoals alleen een kind van 10, 11 jaar dat kan. Dan stuurde ik uit de krant gescheurde telegrammetjes naar de vlieger. De wind nam ze mee naar boven en mijn geluk was intens als aan mijn vlieger wel drie telegrammetjes hingen. Nu stuur ik telepatische boodschapjes aan mijn vliegertje- van – nu. "Dag lief dapper vliegertje, daar ver weg op de woongroep, dag mooi stralend kind van mij, van middag ga je vanuit school naar je ‘andere’  huis"

Mijn Walter is een vliegertje, hij zit aan een dun draadje. En aan de andere kant staat altijd iemand die hem kan helpen, sturen, begeleiden, vasthouden, liefhebben, maar nooit loslaten. Want vliegertje die worden losgelaten fladderen in het wilde weg en raken ernstig de weg kwijt.

Dag vliegertje, tot zondag!                                 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

10 reacties op Vliegertje

 1. Rinus zegt:

  Hoi Ada
  Wat heb je dit mooi omschreven van je vliegertje Walter
  dus hij komt zondag weer even thuis, en ga je dan weer dromen in het hoge gras van jou vliegertje?
  Liefs van Rinusxx

 2. Antje zegt:

  Heerlijk om zo’n vlieger te hebben toch? Met al die mooie strikjes en een wind, net sterk genoeg om je vlieger vliegende te houden, blijf jij maar genieten van die vlieger die ook nog een mooie naam heeft……
  Kusje van mij

 3. koos zegt:

  Heel mooi beschreven, Aad!
  Ben trots op je…
  Rem

 4. Eva zegt:

  Prachtig beeld heb je gebruikt! Ik word altijd even stil van zulke logjes.

  Liefs,
  Eva.

 5. hanneke zegt:

  wat heb je dit mooi geschreven , prachtig.
  en ik weet dat de vlieger mevrouw zelf ook aan een touwtje wordt gehouden door de Grote Vliegeraar, want ook zij is nergens zonder touwtje.

 6. wilma zegt:

  Sluit me bij Hanneke aan.
  X Wilma.

 7. Dinie zegt:

  Voor Ada de vliegeraar,
  hou maar vast, stuur maar bij, laat maar wat vieren, je hoeft ook niet los te laten.
  Gelukkig mag je Walter ook toevertrouwen aan Hem die Walter op Zijn vleugels zal dragen.

 8. Roerganger zegt:

  Mooi, liefdevol, ontroerend.

 9. Jet zegt:

  Gelukkig heeft deze vlieger iemand die met hart en ziel vliegert. Das heel mooi want die houden het heel lang vol. Elk aan een eind van het touw(tje) !

  Mooi beschreven !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.