Cura

Op de instelling waar ik werk wordt via een ECD van alles en nog wat gerapporteerd over de bewoners waar we voor zorgen. Het progamma heet Cura en geeft talloze mogelijkheden tot het vastleggen van informatie die vroeg of laat van belang kan zijn voor het aanvragen of verhogen van een indicatie. We schrijven er doktersbezoeken in op, insulten, gewicht kortom van alles om de zorgvrager in kaart te brengen.

Afgelopen dinsdag moest ik voor een mevrouw naar de neuroloog om te bespreken of de medicatie toereikend is. Middels een klikje rolt het dossier uit de printer, heb ik een goed overzicht en kom ik goed beslagen ten ijs. Als ik terug kom is de teamvergadering al begonnen. Ik schuif aan en mag vertellen wat mijn bevindingen zijn. Ik leg uit wat de arts heeft bedacht en zeg dat ik het nog wel even zal rapporteren, en dan gebeurt het. Mijn hoofd gaat met me aan de haal en ik zeg dat ik de informatie nog wel even ga CURAteren.  De gezichten wisselen af in begrip en onbegrip, en ik moet er smakelijk om lachen, moet kunnen een grapje, ja toch?

Lachen is het voor mij ook omdat ik kan vertellen dat ik per 1 mei op een andere woning ga werken. De manager ziet kwaliteiten/competenties in mij die in een ander team goed tot hun recht kunnen komen, alle reden om te lachen ondanks de pijnlijke duim en stijve spieren. Ik timmer aan de weg, en flink ook!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

4 reacties op Cura

 1. Dinie zegt:

  Ben je het met de manager eens?
  Zo ja, fijn voor je en gefeliciteerd dat hij jóu en je capaciteiten ziet! Is dat andere huis werken met een heeel andere doelgroep?

 2. Ada zegt:

  Ander huis betekend in dit geval gewoon aan de andere kant van de deur die de scheiding aangeeft tussen de woningen. Wel met een heel ander team, deels andere doelgroep, maar wel met veel mogelijkheden voor mij om mijn schoolprojecten goed vorm te kunnen geven.

 3. wilma zegt:

  Fijn toch!
  X Wilma.

 4. Menrike zegt:

  Ik dacht al, wat hoor ik toch. Maar dat ben jij die aan de weg timmert.
  Goed van je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.