Nichtje

Ze is de oudste dochter van mijn jongste zwager en schoonzusje van mijn man's kant. ( Kunt u het nog volgen?) En gisteren was ze op de bruiloft van haar jongere zusje. Op zich niets vreemd aan, maar als je bedenkt dat ze in Curacao woont, dan is het ineens wel bijzonder. Ze had haar jongste dochtertje bij zich en het was zeker vijf jaar geleden dat ik haar voor het laatst zag. Tijdens de kerkelijke bevestiging van het huwelijk sommeert ze haar jongste broer dat hij moet opschuiven en ploft ze gezellig naast me neer. We hebben een aantal tante-nichtje momenten en besluiten voortaan dat "tante" maar achterwege te laten. We giebelen als twee schoolmeisjes om de voorganger die zijn allersaaiste gezicht uit de kast heeft getrokken, en de door het bruidspaar gekozen liturgie maakt het geheel ook al niet vrolijker. Zonder woorden begrijpen we elkaar als er van allerlei teksten voorbij komen als "wat de toekomst brenge moge"  en "nog kent geen mens het wat en hoe". We begrijpen elkaar ondanks het leeftijdsverschil; beiden hebben we ervaringen in het huwelijk die er niet om liegen.

Gelukkig is er in de feestzaal ruimte voor wat luchtiger conversatie. Er wordt gelachen en zelfs nog even gedanst. Tegen twaalf uur moeten we weg, het is nog ruim een uur rijden naar huis. Nichtje en ik nemen afscheid met een dikke knuffel en een paar dikke zoenen. We spreken af om te mailen, het gesprek dat we willen hebben heeft geen ruimte op dit tijdstip en in deze omgeving. Ze verteld dat ze via mijn weblog meeleeft, meeleest in mijn leven. De kinderen van mijn zwager en schoonzus zijn me lief en dierbaar, maar deze dappere jonge vrouw heeft een bijzonder plekje ingenomen.

Steef, als je dit leest: het was heerlijk je te zien! Ik bewonder je veerkracht en je enthousiasme. Je bent een prachtmens!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nichtje

 1. Antje zegt:

  Soms heb je geen woorden nodig om elkaar te begrijpen.

 2. HEERLIJKE ONTMOETING,ZO TE LEZEN!

 3. Wondelgijn zegt:

  Wat een lief berichtje van jou, voor haar… ! Je hebt een leuke, lieve tante Steef (als je dit leest… 😉 )

 4. Rinus zegt:

  Hoi Ada
  het is altijd leuk om een verre nicht te ontmoetem met haar dochteren vooral na zo’n lange tijd.
  En nu maar mailen en verder bijkletsen
  Liefs Heitxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.