Tradities

077 090081
 
 
In Spakenburg zijn we gek op tradities. Zo is de dag na hemelvaartsdag sinds jaar en dag gereserveerd voor de Zuidwalrace ( ook wel de zuipwalrace genoemd ) Botters trekken de haven uit en varen een dag rond op het Randmeer. Bedrijven en particulieren doen graag mee aan deze dag waar eten en drinken een belangrijk aandeel heeft. menigeen heeft dan ook nog lang na het verlaten van de boot last van "zeebenen"……

Tegen de avond is er gelukkig nog ruimtye voor een ander stukje nostalgie. De jaarlijkse solex-rees. Schoonzoon zity in de organisatie en geniet dus al weken van te voren van de – tocht der tochten – op de ouwe brommertjes die vorige eeuw nogal in zwang waren. Vanuit de wijde omtrek komen mede solex fanaten om mee te doen aan deze gezellig rit rond de haven. Het thema van dit jaar is sprookjes en het is ruim uitgemeten. "Ik verkleed me niet, ik ben van mezelf al een sprookje" wordt gezegd. Een man in een Spakenburgs voetbalshirt weet te melden: "Dat Spakenburgn ooit nog kampioen wordt, dás een sprookje". Maar er zijn ook deelnemers die hun opdracht semi-serieus hebben genomen. Ik zie meerdere dwergen, een Assepoester met borsthaar, Sneeuwitje met borsten die verdachte overeenkomsten hebben met de ballen uit de ballenbak van Ikea. Een man in een harnas en een vat Sonnema, het vliegt voorbij terwijl ik op een veilig plekje plaatjes sta te schieten.

Het is een leuke afsluiter van deze dag, de terrassen zitten overvol en de nieuwe Ijssalon van Henk en Conny Mink doet goeie zaken. Zaterdag wordt er nog een dagje gezeild en na zondag, die voor velen de dag van herstel zal worden, gaan we maandag weer gewoon aan het werk. Zuidwal 2011 is voorbij….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tradities

 1. wilma zegt:

  Volgend jaar ga ik ECHT kijken, dit jaar ontbrak me de tijd…X Wilma.

 2. Antje zegt:

  Klinkt leuk en gezellig, dat heb je zo nu en dan ook nodig…….
  Altijd leuk die tradities en vooral al het mooi weer is…

 3. Dinie zegt:

  Ik heb ook menig jaar naar de solexrace gekeken, erg leuk!
  Jan deed zelf ook mee, zijn solex is nu in reparatie, maar de volgende keer hoopt hij vast en zeker er weer bij te zijn.

 4. Billy zegt:

  dat klinkt als een niet te missen evenement, daar zou deze Billy ook wel naartoe trekken… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.