Ameland

De weersvoorspellingen van het afgelopen weekend waren zo rampzalig slecht dat ik even spijt had van het aanstaande weekendje Ameland. Omdat je toch hebt geboekt en betaald, de overtocht gereserveerd is er geen ontkomen meer aan, en dus reisden we af naar Holwerd. Eenmaal op reis heeft het toch iets van vakantie, als we de boot op rijden begint het te kriebelen. Ik ben ergens een jaar of negen gelden verliefd geworden op Ameland. Als ik de vuurtoren zie dan weet ik weer waarom. We lunchen op het strand en het weer valt eigenlijk best mee.

Zaterdag klettert de regen tegen de ramen, het is om moe van te worden ( als ik dat al niet was ) er overvalt me een soort woede die ik van mezelf niet ken. Ik baal van dit rotweer! We besluiten toch naar de demonstratie van de reddingsboot te gaan, die met tien prachtige paarden het wilde water in wordt getrokken. Het waait zo hard dat het opstuivende zand pijnlijk is voor je huid…..

's Middags zijn er allemaal dweilorkesten en visserskoren die de dag opleuken, en het blijft redelijk stormachtig met een paar geweldige plensbuien regen. Mijn oude winterjas komt goed van pas… die is waterdicht namelijk.

Zondag is het zo mogelijk nog slechter. regen en wind vechten om voorrang en dan is het gauw bekeken op het strand. We gaan maar even naar Nes en drinken en eten daar wat. "Morgen weer naar huis" zeggen we tegen elkaar.

Het kleine vakantiehuisje is mooi ingericht, het romantische arrangement is heerlijk. Ontbijtje-aan-huis en een etentje in het restaurant, flesje wijn op tafel; borrelbad en inloopdouche, je zou er zo aan kunnen wennen.

Maandag op de boot schijnt het zonnetje en in de auto is het warm. Helaas het weekend zit erop, het mooie weer kan beginnen en wij weer gewoon aan het werk. Dinsdag komt het nieuwe bed en de weken daarna staan in het teken van schilderen en behangen. De slaapkamer wordt ernstig onder handen genomen.

Ik wil niet ondankbaar lijken, maar ik baal er wel van. Ameland is mooi, zeker weten. Maar als het droog is en een zonnetje erbij is het vast nog véél mooier…………..

Foto's volgen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ameland

 1. wilma zegt:

  Wat jammer dat het weer zo tegen viel.
  X

 2. Wondelgijn zegt:

  Hè, wat jammer nou! Kan me voorstellen dat je baalde…

 3. Eva zegt:

  Niks aan te doen, maar wel jammer. Misschien komt er nog een volgende keer en dan beter 😉

 4. Antje zegt:

  Jammer dat je het dan niet treft met het weer….
  Bij bootwateren is ook een dweilorkest uit Sneek (de Putkapel) en de grote tromslager is de zoon van mijn zwager en schoonzus, als je goed kijkt (ik stuur je per mail een foto) zie je een gelijkenis met heit!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.