Duivenrecepten

Vertel je in je onschuld dat je een duif hebt aangereden, zitten er de volgende dag ineens, vanuit het niets, recepten in mijn postvak op het werk, van…. je raad het al, duivengerechten. Het stelletje barbaren denkt dat ik de duif van het wegdek heb geschrapt en in de auto vevoerd naar mijn woonplaats, duifje te hebben opgekalefaterd en vervolgens te hebben geconsumeerd als zijnde een culinair orga……… nou ja, u begrijpt me wel.

Ik snap niet zo goed hoe ze eraan komen, ze denken zeker dat ik ongevoelig ben voor dierenleed vanwege mijn allesomvattende allergie voor alles wat veren en haren heeft en voor wat kan vliegen. Ik begrijp het niet….

Na wat navraag heb ik de schuldige(n) te pakken, en ze zijn nog niet van me af, dat kan ik u wel verzekeren. Zo´n aktie schreeuwt om wraak en ik zal er even voor nodig hebben, maar ze zullen hun ondoordachte receptenuitwisseling nog betreuren, geloof dat maar van mij.

Wat zullen ze gelachen hebben bij het uitprinten van de  A viertjes met daarop vreselijke heerlijkheden. Duivenborstfilet met geconfijte uitjes, ik moet er niet aan denken….

Bij navraag weet ik inmiddels dat duif de aanslag heeft overleefd, tijdelijk verblijft hij in een niet nader te noemen revalidatieduivencentrum op een niet nader te noemen afdeling, we willen uiteindelijk niet dat de collega´s  rare dingen gaan doen, zoals op bezoek gaan en zo, en dan aan het duifje verhalen wie hem heeft aangereden en vervolgens gered. Ik blijf liever op de achtergrond, anoniem zoals het een hulpverlener betaamd, zo heel anders als mijn wraakzuchtige collega´s die duifje willen consumeren.

Vanaf vandaag roep ik de zandheuvelweg in Baarn uit tot verboden gebied voor laagvliegende duiven, levensgevaarlijk, voor je het weet eindig je in een pan mét uitjes….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Duivenverhalen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duivenrecepten

 1. Billy zegt:

  die beestjes vliegen zo vaak waar ze beter niet komen… 😉

 2. Marina zegt:

  Het werd mij al in geuren en kleuren verteld gistern =P Ook iets met duif met pistachenootjes? 😉

 3. willetje zegt:

  Heerlijk Ada wanneer ga je ze uitproberen kom graag proeven. Van je collega’s moet je het hebben. Als je hulp nodig hebt dan hoor ik wel.

 4. Antje zegt:

  Je moet er maar even goed over nadenken op welke manier je ze een poets gaat bakken….. Ik zou in ieder geval iets bakken (in de vorm van een duif of zo)….

 5. Natalie zegt:

  Ow jee…, ehmm…..grapje?… Stiekem sluipt er toch weer een klein glimlachje over mijn gezicht, je bent een uniek mens maar zoooooo heerlijk plaagbaar. :))

  Dikke kus, ´de´ collega..

 6. g2-93e3a88d324607c8005e95c86edd6bb0 zegt:

  hi hi,….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.