Hoe het verder ging…. ( duivenverhalen)

Met het ongeloof in haar ogen had ze het zien gebeuren. Haar lief, de vader van haar nu nog kinderen in-het-ei was vreemdgegaan. Ze had toegekeken hoe hij zich had opgepoetst als een jonge vent, ze had hem sierlijk zien zweven drie bomen verderop, en tenslotte was ze getuige geweest van de klap die een eind maakte aan zijn haantjes gedrag. Nu zat ze verdwaasd en ontreddert op haar nest te wachten tot haar kinderen uit het ei zouden breken. In feite kon dat ieder moment gebeuren en wat moest ze dan?. Vijf kindermondjes om te voeden en niemand die haar daarbij zou helpen. Verdrietig deed ze haar ogen even dicht en gaf zich over aan de emoties.

Daags erna brak het eerste ei open, al gauw gevolgd door de andere vier. Hongerige mondjes werden naar haar opgeheven, piepende geluidjes riepen het moeder-instinct in haar op. Dit waren haar kinderen, niet van die troel van drie bomen verderop, ze waren het waard om voor te vechten. Twee van de baby-duifjes hadden overduidelijk trekken van hun vader, de andere drie leken meer op haar. Een beetje angstig verliet ze het nest en strekte haar pootjes, op weg naar de voedselbank waar eten te vinden zou zijn voor de kinderen en voor haarzelf. Na wat speurwerk had ze de eerste hapjes te pakken en met trots in haar lijf zocht ze het nest weer op. Maar wat ze daar zag overtrof alles wat er tot dat moment gebeurt was. Op de rand van het nest, vlakbij haar jongen zat een andere duif met de rug naar haar toe. “Wie is dat” vroeg ze zich af “wie zit daar bij mijn kinderen en wat is de bedoeling hiervan?” Ze gaf wat extra vleugelslagen om haar komst aan te kondigen.

“Hallo buurvrouw” klonk de zachte stem “ik merkte dat je kinderen uit hun eitjes zijn gekropen, en dus kom ik even op kraambezoek om te kijken of ik je ergens mee helpen kan”. De duif op de rand draaide zich naar haar toe en toen stond ze oog-in-oog met de vrouw die haar man had verleid………………………..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Duivenverhalen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hoe het verder ging…. ( duivenverhalen)

  1. Carin zegt:

    Ik moet echt een boek gaan schrijven.

  2. isis45 zegt:

    Komt er nog een vervolg. Ik vind het erg leuk om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.