Duiven…het verhaal gaat verder.

Aangeslagen lag hij op de grond, versuft van de klap en totaal van streek. In de verte zag hij de auto wegrijden die het leed had veroorzaakt, even meende hij nog de achterlichten te zien toen werd alles opnieuw donker.

“Roekoe, roekoe, wordt eens wakker duifje, roekoe”. De stem klinkt hem vreemd in de duivenoortjes. Het irriteert hem een beetje en toch ook weer niet. Het grote zwart verdwijnt en in een vaagheid van mist ziet hij een grote bos onduidelijk gekleurt haar, hoog opgestoken. Lange oorbellen zwieberen om het opgemaakte gezicht dat in een vreemde grimas naar hem lacht. “Ik geloof dat hij nog leeft” zegt een popperig stemmetje. “Roekoe, lieverd, wordt eens wakker…”

“Marijke, toe laten we opstappen en verder fietsen, je hoeft je echt niet te bekommeren om iedere aangereden duif of wat het ook maar zijn mag, je mag best zo’n beest gewoon dood laten gaan”

“Ontaarde man, ik ga dit beest redden van de dood en dan zal hij voor altijd van me houden en me nooit meer verlaten” kirt het stemmetje. Duifje wordt moe van het gekibbel, hij slaat zijn oogjes even open en weer dicht. Dan wordt hij opgetild en in een sjaal gedraaid en vervolgens legt ze hem in een mandje dat voor aan de fiets hangt. Eén van zijn poten doet erg zeer en er zit bloed aan zijn linkervleugel.

“Rustig maar, duifje, ik zal voor je zorgen… ik Marijke Helwegen ben de duivenredder van Baarn en omstreken en het komt allemaal goed, roekoe”. Het zijn de laatste woorden die hij hoort voordat het opnieuw donker wordt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Duivenverhalen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Duiven…het verhaal gaat verder.

  1. isis45 zegt:

    Geweldig, ik zie haar helemaal voor me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.