Gehandicaptenparkeerkaart

En dan komt zomaar de dag dat de kaart verlopen is en moeten we een nieuwe aanvragen. Omdat Walter inwoner is van Baarn dient het aldaar te geschieden. Na een telefoontje met de mannetjes van Zorg & welzijn krijg ik een pakket invulpapier thuis en een lijst met eisen waaraan we moeten voldoen. Alles netjes ingevuld en terug gestuurd naar Baarn en wachten dus maar. Vanmorgen gaat de telefoon en zegt het mannetje van Zorg & Welzijn dat we bewijslast moeten aanleveren. Hij lijkt ongevoelig voor mijn verhaal over Walter en mompelt wat over “regels zijn regels, mevrouw”

Wat lijkt het me moeilijk om zo weinig empatisch door het leven te gaan…. maar gelukkig laat ik me niet zomaar uit het veld slaan en dus pak ik de telefoon en bel de mevouwtjes van het zorgloket in Spakenburg. Daar doen ze minder moeilijk, maar de brief die de psychologe indertijd schreef en die ons de kaart toewees is dus verdwenen, weg uit het dossier. ‘Verlengen zou in Spakenburg minder moeilijk zijn” hoor ik haar zeggen, en als ze dan ook nog verteld dat het maar 25 euries zou kosten gaat het me irriteren. In Baarn kost dezelfde procedure minstens 37 euro 50 en als er navraag gedaan moet worden bij een arts of het CIZ dan komst het maar liefst 87,50. Als dat allemaal goedgekeurt is dan moet ik naar Baarn met ID kaart, rijbewijs en twee pasfoto’s volgens de geldende normen voor een document van deze omvang. Ik leg uit dat ik een schoolfoto heb waar Walter goed opstaat, maar wel met een brede lach op zijn smoel, en bij de gratie Gods zal dat ook mogen tenzij aan alle andere eisen is voldaan en is betaald.

Voor de kinderbijslag die we krijgen moet jaarlijks een verantwoording worden ingevuld of we er nog wel recht op hebben. Iedere euro die we voor hem uitgeven moet via bonnetjes verantwoord worden omdat ze denken dat we er een melkkoe van maken. Alsof je voor een kind van 14 niet financieel verantwoordelijk zou zijn. Hij kan potverrotje echt geen krantenwijk lopen, mannetjes en vrouwtje regelmakers, was het maar zo’n feest….

Morgen mag ik dus aan het mannetjes van Zorg in Baarn proberen uit te leggen dat hij het vrouwtje van Welzijn in Spakenburg moet bellen voor informatie, als ze daar niet mee akkoord gaan dan moet ik een arts inschakelen voor een verklaring van gehandicapt zijn. En dan zijn er nog steed mensen die denken dat het allemaal gemakkelijker is geworden nu Walter “het huis uit is”.

Lang leve de regelnichten en de regelmakers in dit land, goed gedaan jongens, goed gedaan!

( ik weet natuurlijk ook wel dat er misbruik van wordt gemaakt, maar ons kind woont niet in een gehandicapteninstelling omdat hij zweetsokjes heeft….)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Gehandicaptenparkeerkaart

 1. isis45 zegt:

  Je wordt er toch niet goed van, al die regeltjes in dit land. Ik hoop dat het verder wat soepeler verloopt voor je, want ik kan me voorstellen dat je er af en toe moedeloos van wordt.

 2. Billy zegt:

  dit is toch werkelijk onbegrijpelijk!
  Ik denk dat je in ons landje veel beter af bent, Daatje…

 3. Antje zegt:

  Welja, wat een gedoe zeg….. Ik hoop toch echt dat er een beetje begrip is….

 4. willetje zegt:

  Je moet als begeleider eens proberen een adreswijziging door te geven aan de gemeente Baarn. Dat is een soap op zich. Drama die gemeente.

 5. baasbraal zegt:

  Inderdaad zielig als je zo’n baan hebt en denkt hem zo te moeten uitoefenen. MIsschien zou die man ook eens de autischaal moeten invullen……
  Ik heb weleens meegemaakt dat een ernstige Down een oproep kreeg voor militaire dienst, was ook erg pijnlijk……
  Hoe is het trouwens afgelopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.