Comfort-zone

De eerste schooldag van het laatste stuk van mijn opleiding zit erop. We krijgen een mega opdracht voor de komende weken en meteen wordt er bij verteld dat we 19 oktober het hele zaakje moeten inleveren. In principe betekend dat dus een week of vier flink buffelen om alle informatie te verzamelen. De docent geeft nog even een gouden tip: we mogen een cliënt “gebruiken” die al eerder in een project werd ingezet.

Direct op dat moment heb ik zoiets van, dank je de koekoek, veel te makkelijk, teveel comfort-zone als je het mij vraagt. Uiteraard moet ik dit soort dingen overleggen met de werkbegeleidster en ze deelt mijn mening. Uit de comfort-zone dus, veel informatie verzamelen en een begeleidingsplan schrijven met een zorgvraag op het gebied van ADL. En ik, zou ik niet zijn als mijn hersens al niet op volle toeren aan het werk zouden zijn. In gedachten formuleer ik de hulpvraag al, weet ik al wat ik wil voor de cliënt die ik ga inzetten. Het is de meest unieke gelegenheid om hem nog beter te leren kennen, nog meer verdieping aan te brengen in mijn manier van zorgen voor, daar een pakkend verslag van te maken zodat iedereen ermee werken kan, oftewel een gebruiksaanwijzing, recept, protocol, maar vooral een betere kwaliteit van zorg en leven voor deze bewoner, minder stress en meer plezier!

Nog een maand of vier/vijf en dan hoop ik het felbegeerde papiertje te kunnen ophalen, dan zit het eerste stuk van wat ik uiteindelijk wil erop. Dan ben ik volgens mijn diploma Medewerker maatschappelijke zorg, oftewel agogisch werker; het maakt mij geen enkel verschil, ik ben wie ik ben, met of zonder diploma, ik doe mijn werk en dat doe ik goed! ( Dat heb ik dan wel geleerd op die opleiding, dat ik van mezelf mag zeggen dat ik het goed doe!) Daarnaast ben ik gewoon Ada, Aad, Da of wat je ook maar wilt zeggen, het maakt mij niet uit……

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Comfort-zone

  1. evafolkersma zegt:

    Succes en zet ‘m op! Ik heb respect voor je dat je dit allemaal doet (buig diep voor je). X

  2. Billy zegt:

    ik wens je veel succes toe, Ada/Daatje/Aad!

    😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.