Google-en

Als rasechte google verslaafde zoek ik regelmatig iets op via het world wide web en tot voor kort was ik altijd wel erg tevreden over de gezochte en gevonden informatie, tot vanavond. Het verhaal begint gisteren, of liever nog, een maand of zo geleden. Bij de huisarts-assistente had ik aangegeven behoorlijk wat klachten te hebben op het gebied van spierpijn, slecht slapen en stevige menstruatieklachten. Ik werd afgekeurd als bloeddonor omdat mijn hb te laag was, reden voor actie, dacht ik bij mezelf.

Nieuw bloedonderzoek wees uit dat niet alleen mijn hb te laag was maar ook de B12 waarde in miijn bloed, en dus kreeg ik als advies om meer “dierlijke”producten te gaan eten. Van het woord alleen werd ik al misselijk. Na een week of wat biefstuk, rosbief en eieren bleven de klachten overeind en ik voel me dus een dweil ondanks het Zeeland-bruine kleurtje. Wederom naar de huisarts en die schrikt van het advies dat ik eerder had gekregen van de Arts ondersteunende assisitente; met ingang van meteen moet ik dus B12 injecties krijgen. Ampullen geregeld bij de apotheek en spuiten maar, 5 weken 2x per week en daarna een onderhoudsbeurt. Gisteren is de eerste injectie gezet, daarnaast ga ik op dieët en het leed moet dus binnen 5 weken geleden zijn.

Vanavond ga ik maar eens even op google kijken wat de overige klachten kunnen zijn die je krijgt van een B12 tekort. Ik schrik me helemaal een rotje. Menstruatieklachten (heb ik ) vermoeidheid ( ben ik ) onrustige benen ( heb ik vooral in de avond ) vergeetachtigheid ( waar gaat dit over???) en zo kan ik nog wel een rijtje opnoemen. Gelukkig ben ik niet zo’n angsthaas dat ik ook meteen alle pijntjes voel en heb, maar ik scoor toch behoorlijk hoog in dit rijtje. Gelukkig word er nu iets aan gedaan en ben ik, over een week of vijf, weer zo goed als nieuw. Dan is het inmiddels wel eind oktober en wordt ik een jaartje ouder volgens de kalender, maar wel een stuk fitter en als het meezit ook wat kilo’s kwijt, dat dan weer wel…..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Google-en

 1. Billy zegt:

  en daar is google zo handig in hé
  je kan er bijna alles in vinden…

 2. Hoop dat het je mag helpen Ada, Vermoeidheid is zo slopend, zou fijn zijn als dat alleen al minder zou zijn.

 3. Antje zegt:

  Die Vitamine B12 is wat………. Ook hier hebben we het er over gehad wat betreft onze (vooral mijn) klachten. Wens je sterkte en een spoedig herstel…. knuffeltje van mij

 4. rinus zegt:

  Hoi Ada
  Mijn computer is weer klaar dus ik kan weer ;langs komen
  Ik wens je heel veel beterschap en hoop dat je weer snel opknap
  Liefs heitxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.