Dé moeders….

Het is het allemaal waard. De nachten oplopen, het inleveren van vrije tijd, de poepbroeken, snotterneuzen, looporen, de zindelijkheidstrainig en het eindeloze geduld dat je als moeder moet opbrengen bij de opvoeding, het is het allemaal waard. Die kinderen zijn door niets anders te vervangen en je houd van ze op een manier waarvan je zelf vaak niet wist dat je het in je had.

Maar wat als het anders gaat, als de nachten van niet doorslapen niet meer over gaan omdat kind geen dag/nacht ritme heeft, als de poepluiers blijven omdat kind niet zindelijk wordt, als je geduld zo op de proef wordt gesteld dat het je aan de rand van de waanzin brengt en wanneer je gaat twijfelen of je gevoel van liefde het allemaal nog wel dragen kan?
Dan kom je de echte moeders tegen. Die geven niet op en blijven vechten, die laten de kop niet hangen waar een ander bij is, die vechten zich liever dood dan toe te geven dat het teveel is om te dragen. De moeders die knokken voor de aangepaste fiets om toch naar buiten te kunnen, die ruzie maken om een gehandicapte parkeerkaart, bekvechten om de rolstoel en om de aangepaste schoenen, de fysio therapie en de doktersafspraken.

Ik kom die moeders tegen in mijn vak, en ik begrijp hun frustratie. Kan meevoelen in de zorg voor hun kind als het naar hun idee niet warm genoeg is aangekleed, begrijp hun verdriet als er weer een bekend gezicht van de werkvloer ergens anders gaat werken. Ik kén die moeder en ik bén die moeder, wat heb ik toch een prachtige vak!

Dit bericht werd geplaatst in Daatje aan het werk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dé moeders….

  1. Bijzondere kinderen hebben bijzondere moeders nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.