Netwerk / toppertje

DSC01340DSC01336DSC01337

Ik weet eigenlijk niet hoe lang ik haar al ken, maar het is zeker meer dan twee jaar, misschien al wel bijna drie. Ze ging werken in het team waar ik weg zou gaan, ik zat bij haar gesprek met de toenmalige manager en ze werd aangenomen. In haar kracht zat iets kwetsbaars, in haar werk een enorme drive om het beste te willen voor de mensen die haar zorg nodig hebben. Ze was stiknieuwsgierig naar Walter, kende hem uit mijn verhalen en wilde hem in het “echte leven” ontmoeten. Hij stal onmiddellijk haar hart, en nadat hij haar bij naam ging noemen werd de liefde alleen maar groter. Regelmatig is ze gast in ons huis, maar ze is allang geen “gast” meer. Er staat altijd een bed klaar, een bord eten en een luisterend oor. We lachen om dezelfde dingen en zijn stil om dezelfde dingen, maar altijd is het gezellig. Als ik een keer niet naar Walter kan dan neemt ze mijn rol graag over; zo ook vorige week toen we op familie bezoek gingen en er voorjaarskermis was op Sherpa. Ze bood aan om Walter op te halen en ging met hem op pad. Pas toen het mannetje zijn zin niet kreeg zag ze iets van de diepte van zijn handicap, de greep van autisme. Daarover spreekt ze zich uit als we samen zijn, de onmacht en wat dat met haar doet. Ik begrijp wat ze bedoelt, ik ken het gevoel en het gevoel van falen omdat je het mannetje niet snapt.
Ik hoor haar verhaal, hoor ook hoe andere collega’s even met Walter zijn opgetrokken en het maakt me trots op de mensen waar ik mee werk. Ze zijn er indirect ook voor mij, in de zorg voor Walter, als ik er niet ben.

Ook in mijn leven is ze een belangrijke schakel geworden, ze kan prima door één deur met oudste en de kleine Jan kent haar ook en vind haar lief. Een collega uit duizenden, een sterke schakel in Walters netwerk, een soort-van-zusje-voor-de-meiden, maar bovenal een topwijf om in je vriendinnenkring te hebben, en dan maakt het feit dat ze 21 jaar jonger is niets uit…..
Shan, ik hou van je, zoals ik van een goeie vriendin hou, dikke kus, die krijg je nog wel!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelukkig zijn. Bookmark de permalink .

9 reacties op Netwerk / toppertje

 1. wilmama67 zegt:

  En Da weet je mensen die liefde geven, ontvangen liefde ook aan de mensen die om je heen dierbaar zijn. Jij geeft zoveel liefde, dat wij graag op onze manier liefde terug geven. En als ik dan 2 beginnende puber meisjes op de achtergrond zie staan, nog wat onwennig, maar ze me op de terugweg in vertrouwen zeggen mam, wat was het leuk in de rups met Walter. Mogen wij een dagje een keer komen werken, Dan komt het allemaal goed. Ik werk met top mensen die met hun hart werken en dit door kunnen geven aan de volgende generatie. Dank jullie wel, jullie zijn kanjers.

  • Ada zegt:

   Dank voor je lieve woorden. Ik heb een foto waar jij ook op staat, maar wist even niet wat je ervan zou vinden om op die manier het web op te leuken, dus maar even achterwege gelaten. Neem die meiden gerust eens een keertje mee, kunnen ze lekker mee wandelen!

 2. sjaan85 zegt:

  Geen worden voor lieve Da, ik ben er verlegen van! Ik voel me altijd veilig en op me gemak bij jullie, dank hiervoor! Maar gezelligheid en vooral veel lachen om dezelfde humor is ook erg belangrijk! En dat doen we hahaha! En wat ben ik gek op Walter! Dank je wel voor de mooie woorden! Ik hou ook van jou/ jullie! Een dikke x van mij

 3. isis45 zegt:

  Wat ontzettend leuk hoe zo’n band ontstaat en blijft bestaan. Dat gebeurd niet veel, koester het.

 4. evafolkersma zegt:

  Wat een prachtig portret, geschilderd met woorden!

 5. Antje zegt:

  Wat heerlijk om haar te kennen en te weten dat ze er ook voor Walter is als jij een keertje niet in staat bent zelf te gaan…. Koester haar maar

 6. Wondelgijn zegt:

  Wat een bijzondere band..!! Ik ben zo blij voor jou. Voor Walter. Maar ook voor haar!! Want jullie zijn prachtmensen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.