Slippers….

Na de fysio vanmorgen nodigde ik mezelf uit op een rondje langs de haven. Na al die jaren nog steeds een favoriet. het is er nog rustig, de eerste dagjesmensen laten nog even op zich wachten. Aangemeerde boten met aan dek mensen in zomerkleding en met kopjes koffie. Af en toe zeg ik goedemorgen maar verder is het stil in mij. Heel stil….
Voor het eerst in weken ben ik redelijk pijnvrij en volgens de therapeut die me behandeld gaan we de goeie kant op.

Fietsend langs het water passeer ik een man die er volgens mijn mening, perfect gestyled uitziet. Goeie broek ( niet iets langer dan zo’n korte broek ) teenslippers ( Nice! ) en een sixpack-in-de-maak onder het weinig verhullende grijze hemd. Goed haar, mooie kop en prachtige zonnebril. Kijk, daar hou ik van…. met een vriendelijke glimlach op z’n gezicht zegt hij “Hoi” en ik heb geen idee of ik deze kerel ken. Ik vraag me af wat hij ziet; vrouw van middelbare leeftijd, witte broek, birkenstocks, fel flamingokleurig bloesje, Ray ban zonnebril, halflang haar in 5o tinten bruin.

In de middagpauze van school staat lievekind Jan met zijn moeder aan de deur voor een praatje dat uiteindelijk een broodje gaat worden. Ik kijk naar hem; goeie broek, prachtig haar, felblauwe lachende ogen, grijs hempie en een ‘ooit-wil-ik-een-sixpack” lijfje. De azuurblauwe slippers maken het plaatje compleet. Wat ben je goed gelukt, denk ik, en wat lijk je veel op je oom Walter, maar dan zoals het zou moeten zijn.
Mannen op slippers, oud en jong, ik blijf het een prachtig gezicht vinden, en zoveel beter dan witte sokken in foute sandalen….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Jan. Bookmark de permalink .

2 reacties op Slippers….

  1. Antje zegt:

    ha ha, witte sportsokken tot de kuiten en dan in sandalen bij zo’ n halflange broek……… Dat bedoel je toch met “fout” ??? Wij zagen in de vakantie ook geblokte broeken, met gestreepte of bontgekleurde shirts…. Moet je op terras zitten en alleen maar kijken…..

  2. isis45 zegt:

    Ja, ik ben het helemaal met je eens. Ze lopen nog wel rond, maar je moet goed zoeken om de het juiste plaatje te ontdekken. Maar dan is het ook genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.