Blauwe winkel met gele letters

Omdat het weer helemaal niet meewerkt vandaag moeten we een andere invulling zoeken voor Walter. Er is op de Amerpoort niet zo veel te doen en alles is nat, nat, nat. We stappen dus met hem in de auto en gaan een stukje rijden. Al snel heeft het slimmerdje in de gaten waar de reis naartoe gaat. In de aanrij route naar de grote blauwe winkel juicht hij enthousiast van de achterbank: IKEA, is leuk!

Bij leuk denk ik toch niet in de eerst plaats aan IKEA, zeker niet op een regenachtige zondagmiddag. Na zeker een kwartier rondrijden hebben we een parkeerplekje gevonden op de invalide parkeerplaats. Vlak voor ons zet een vrouw haar auto op een plek waar ze eigenlijk niet mag staan. Ze stapt uit en kijkt met een zekere arrogantie om zich heen. In gedachten gun ik haar de bekeuring van onterecht parkeren op……

Walter stapt met kennis van zaken ( en de winkel ) op de roltrap, om vervolgens met een bloedgang door de beide etages te stormen. We lopen er een beetje dommig achteraan, krijgen geen gelegenheid om ook maar ergens naar te kijken, laat staan iets te kopen. Waar komt zijn fascinatie voor deze winkel vandaan? Ik heb werkelijk geen idee. Overvolle schappen en veel mensen, in mijn ogen is het allemaal chaotisch en onoverzichtelijk. Bij de kassa kunnen we gelijk door, want we hebben niks aangeschaft. Gelukkig is er begrip voor de lange jongen die zich onhandig door de meute heen worstelt. Er is zelfs iemand die, zonder een spoor van zielig meelijden vraagt of het allemaal wel wil lukken. Die man begrijpt het, heeft misschien zelf wel een zorgkind in zijn directe bestaan.

We rijden terug naar de Amerpoort en eten in de kroeg patat met kaassoufflé, drinken koffie en yoki. Dan is het de hoogste tijd om terug te gaan naar de woongroep. Walter heeft genoten, en op zijn eigen wijze de regen van deze dag een plekje gegeven. Hij oogt moe en wil snoezelen, even alleen zijn. Gelukkig begrijpt zijn begeleidster hem goed. Hij krijgt een schone broek en vertrekt naar de snoezel.

Dag Walter, dag IKEA!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1000 kleuren blauw. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.