Afscheid

Voor de tweede keer binnen een paar dagen komt er een bericht van overlijden. Deze keer is het een taxichauffeur die je jaar in jaar uit dag in dag uit van en naar het Dagcentrum heeft gereden. Het nieuws treft me als een mokerslag en ik ben er behoorlijk overstuur van. Kees, onze Kees, lieve dappere Kees die zoveel jaar ervoor zorgde dat Walter veilig van A naar B ging. Samen met Laura, zijn vrouw, ze waren nog maar net getrouwd na een aantal jaren samenwonen.

Kees had iets bijzonders over zich, met een ogenschijnlijke nonchalance zat hij achter het stuur van de zilvergrijze taxi, maar ondertussen was hij een soort vervoer-vader voor onze Walter. Als het heel warm was dan haalde ik snel een flesje koud water voor hem en Laura uit de koelkast, of verraste ze met een fruit smoothie. Kees die in de gaten had hoe moeilijk ik het had toen Walter het huis uit ging, die met een knuffel en een kus het leed probeerde te verzachten. Die van afstand “heej schoonheid” riep, zelfs als ik er niet uitzag van ellende en verdriet.

Kees en Laura die in de taxi ons kind vervoerden, liedjes voor hem zongen en markeringspunten op de route benoemden om zo zijn taalkennis te vergroten. In Walters praatboek zit een foto van Kees en van de taxi, een groot stuk veiligheid in een wereld vol onduidelijkheid.

Heel kort na hun trouwdag kreeg ik van Laura een berichtje dat Kees heel ziek was en dat er nagenoeg geen kans meer op beterschap was, en al heel snel was het voorbij. Kees was geveld door de ziekte die hem te pakken had. Komende dinsdag nemen we voorgoed afscheid van een bijzonder mens, een man om in een lijstje te zetten en dat doe ik, hij gaat in een lijstje in mijn hart, daar kan geen ziekte hem weghalen.

Dag lieve Kees, je was een bijzondere man, in elk opzicht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Memories. Bookmark de permalink .

3 reacties op Afscheid

 1. perikelen zegt:

  Bah! Heel veel sterkte X

 2. Zo jammer! Maar heel mooi geschreven, dat laatste stukje: een lijstje in mijn hart.
  Hou je goed!
  Lieve groetjes,
  Sarah

 3. isis45 zegt:

  Je krijgt wel heel veel op je bord zo. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.