Herfst

De Amerpoort op zondagmiddag in de herfst, een feest aan kleur en geur. Vallend blad en de kruidige geur van de herfst, ik word er helemaal blij van. In het waterige zonnetje lijkt het bos mooier en warmer dan in de zomer. We wandelen in een verkorte route over het terrein, Walter voorop, wij er achter aan. De korte regenbui heeft het blad dat op de grond ligt een extra geurtje gegeven, nat en kledderig ligt het hoger dan je enkels. De wind ruist door de bomen en je kan de storm die op komst is bijna al horen. Ik gooi handen met blad de lucht in en de wind neemt het mee, het danst door de lucht en Walter lacht zijn jongensachtige lach om wat hij ziet en voelt.

In zijn systeem is het een uurtje later, ongemerkt heeft hij de zomer/wintertijd opgeslagen en vroeger dan anders geeft hij aan dat hij klaar is met zijn zondagmiddagprogramma. We worden vriendelijk, maar met een zekerheid die hem zo eigen is, naar huis gestuurd.

De wekelijkse zondagmiddagwandeling zit erop, de wind heeft mijn hoofd leeg gewaaid ook al zie ik er nog steeds niet echt fit uit. Komende week staat het werk een weekje stil, er waren nog vakantie uren op te maken. Met een beetje geluk gaan we nog wel een dagje naar de kust, uitwaaien, moe-lopen en kracht opdoen voor de taak die ik voor de komende maanden op mijn rooster heb staan.

Eenmaal thuis is het als snel donker, kaarsjes kunnen aan en de avond kan beginnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Herfst

  1. Wondelgijn zegt:

    De tijd van ‘cocooning’ is weer aangebroken inderdaad…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.