Niks stil.

Stille zaterdag, de dag na Goede vrijdag en voor Paaszondag. De dag van het graf, de dood en de gedachte aan het einde van het leven ven Jezus. Je zou verwachten dat die stilte ergens hoorbaar of zichtbaar zou moeten zijn, niks is echter minder waar. De wereld draait op volle toeren, en ondanks het feit dat op 2e paasdag best wel veel winkels open zijn, staan mensen karretjes in te laden alsof de hele wereld een week op slot gaat.
Op de markt is het druk, in de winkels is het druk, mensen zijn druk, de wereld is vol van drukte, nergens lijkt het rustig te zijn.
Overal in de wereld is door de eeuwen heen gevochten en gemoord omwille van het geloof. Mensen nemen het recht in eigen (geloofs-) hand en gebruiken macht en doodslag om dat geloof kracht bij te zetten.
Het staat zo haaks op alles wat de bijbel ons leert en door de eeuwen heen duidelijk heeft willen maken. Natuurlijk lees ik ook de dingen als: oog om oog, tand om tand, en sluit ik mijn ogen en oren niet voor de ogenschijnlijk tegenstrijdigheden in de bijbel, en toch, toch geloof ik dat het nooit de bedoeling is geweest dat mensen elkaar afslachten vanwege het geloof.

Stille zaterdag. Gedachten aan de moorden in Kenia ( dankjewel Facebook voor de foto’s……) het verongelukte vliegtuig vorige week, haat en nijd in families, mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
Stille zaterdag, dag van dé voetbalwedstrijd hier in het dorp. Rood tegen Blauw, en ongeacht wie er gaat winnen, uiteindelijk zal het toch wel knokken worden.
Stille zaterdag, de dag na en de dag voor het lijden en de opstanding.
Stille zaterdag, morgen is het Paaszondag, een prachtige dag om naar Walter te gaan en in de schoonheid van de Amerpoort, en in het mooie van zijn ogen zal ik opnieuw de grootsheid van het wonder van Pasen ontdekken.

Eerst geloven en dan zien! Wat mij betreft de beste one-liner van The Passion 2015, en ik zie het nu al!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Niks stil.

  1. Antje Attema zegt:

    stil was het hier ook beslist niet en ook op Paaszondag niet, er zijn altijd buren die op die dagen extra gaan klussen, omdat ze een lang weekend hebben en niet weten wat ze anders moeten doen.
    jammer, maar het is niet anders, gelukkig kunnen wij zelf nog weten wat we op die dagen doen en ga ik me er niet meer aan ergeren..

  2. Joolzz zegt:

    In tegenstelling tot andere jaren hebben we een rustige Paas gehad. Heerlijk…. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.