Zomer

De zon schijnt overvloedig als ik vanavond met Walter naar het zwembad loop. Hij zit in zijn rolstoel liedjes te zingen en ik zing vrolijk met hem mee, favoriet zwembad nummer: The lion sleeps tonight. Hij zingt hele stukken alleen maar draait zich regelmatig om en zegt dan dwingend dat ik moet “meesingen”. Heel af en toe maakt zijn stem een vreemde buiging, maar het hersteld zich wonderbaarlijk, mijn zoon is toonvast en kan zelfs af en toe zijn eigen partij vasthouden als ik de tweede stem ertegenaan zing. Het is een vrolijk begin van zijn wekelijkse zwempartij.
Eenmaal in het zwembad is de bodem nog laag en kan hij heerlijk een paar baantjes trekken met zijn zwemjuf. Klierend en stoeiend zwemt hij zijn wonderlijk zwemslag, zijn haren plakken aan zijn hoofd en zijn blauwe ogen kleuren mee met het zwembad. Vanaf de zijkant kijk ik naar hem en geniet met volle teugen. Dat ik vanmorgen al vroeg aan het werk was en nog niet heb gegeten weegt niet op tegen het schouwspel van mijn kind in het water. Spelend, zwemmend en genietend.

Plotseling ontdekt hij een groot vlak zonlicht; de laatste stralen van de avondzon vallen door het raam en dat geeft een prachtig effect bij opspattend water. Hij kijkt recht in het felle licht, en dan slaat hij met beide handen op het water dat hoog opspat. Door het zonlicht en het water heen zie ik hem breeduit lachen. Zijn neus krult omhoog en zijn ogen geven licht. harder en harder gaat het, en ook andere zwemmers gaan meedoen. Hij geniet van dit spelletje en vrij plotseling gaat hij met zijn armen aan de kant hangen om vervolgens met zijn benen te spetteren, het water gaat nog hoger en het lichteffect wordt nog groter.
In het water is zijn kromme rug recht, zijn lijf gewichtloos en zijn armen extra sterk, zijn blauwe ogen zijn blauwer en zijn neus krult om van plezier.

Vandaag 14 april 2015 is wat mij betreft de zomer begonnen, vanavond ergens tegen kwart voor 7 in het zwembad van de Amerpoort.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1000 kleuren blauw. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zomer

  1. baasbraal zegt:

    Des te groter het verdiret, das te groter de vreugde ook!! Ik heb even met je meegenoten en mijn hart zwol van plaatsvervangende trots op jouw kanjer…….

  2. Mrs. T. zegt:

    Wat mooi! En hoe heerlijk de vrijheid van het water voor Walter.

  3. Nog een regenboog gezien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.