Goed gelukt.

Lieve, lieve Walter.
Soms zie ik wel eens iemand die zo mooi is van buiten en dan blijkt later ook van binnen dat het bijna te mooi is om waar te zijn. “Die is goed gelukt” denk ik dan. “De Schepper had vast een heel goeie dag toen die gemaakt is”.
Hoe was de dag van de Schepper toen jij bent geschapen? Ietwat verontrustende gedachte, vind ik dat, zeker als ik je kromme rug zie, je kromme heupen, je haren die je van de stress van de zijkant van je hoofd weg schuurt, je kapotte vingers met hier en daar zichtbaar ontstoken gewrichten, en altijd maar die kapotte huid op de gekste plekken. Je grimast voortdurend en je handen en armen fladderen paniekerig langs je lange lijf dat nu al drie weken in een rolstoel zit, gelaten en uit het veld geslagen. En dan heb ik het maar niet over je verstandelijke vermogens, ergens van een peuter tussen 18 en 24 maanden.
De dokter weet het niet meer zo goed, hij kan eigenlijk niets meer. Opnieuw het vocht aftappen uit je knie zal niet tot het gewenste resultaat leiden. Binnen 24 uur is het weer precies zo, zegt hij. Operatief ingrijpen is zinloos, want wat moet hij opereren? Je rug blijft verbogen in een scoliose, je heupen staan nooit meer recht, ook al een erfenisje van een soortgelijke slijmbeurstoestand in je heup, jaren geleden. Je hebt daarna nooit meer goed kunnen lopen.
Je mag niet op je knieën zitten, maar hoe leggen we je dat uit? Een valpartij met een wondje zal opnieuw ernstige klachten geven en dan kunnen we linea recta van voor af aan beginnen. Niet vallen dus, niet op je knieën zitten, het is een duivels dilemma.
Na ruim 2 weken anti biotica zijn de ontstekingswaarden nog niet helemaal uit je bloed, maar we gaan de goeie kant op, dat scheelt. Vandaag kan de dokter niets voor je doen, we moeten in gesprek met de fysio en de ergotherapeut. Wellicht moet er een rollator komen om je evenwicht wat beter te krijgen, zodat je niet steeds valt. Een 18 jarige jongen met het lijf van een 81 jarige, oude man.
En toch, vind ik je mooi. Mooi van buiten en van binnen. Mooi omdat je zoveel in me naar boven haalt, mooi omdat je mij hebt gemaakt wie ik ben. Je ogen zijn mooi omdat ze zo zonder enige verbittering de wereld in kijken, daar kan ik nog wat van leren.
Ik begrijp allang niet meer wat het idee achter jouw bestaan is, die strijd is ongelijk geëindigd, op voorhand was ik al de verliezer; het doel van je bestaan heb je allang gehaald.
Je mag gewoon zijn wie je bent, ik voer jouw strijd om het grote “waarom” in je leven.
Sommige dingen moet je niet vragen……….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1000 kleuren blauw. Bookmark de permalink .

Een reactie op Goed gelukt.

  1. Joolzz zegt:

    De schepper heeft naar jou en je man gekeken en gedacht: zo mooi die twee, van binnen en van buiten. Hier mag Walter naar toe!
    En zo gebeurde… Xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.