Vandaag is de dag…..

Lieve Walter,
Vandaag is de dag, een doodgewone maandag voor duizenden mensen, en voor een paar mensen een dag om nooit te vergeten om een heel verdrietige reden. Vandaag is de dag dat ze verhuist naar de Amerpoort, een slordige 100 meter van jouw plekje verwijderd is haar kamer. Er hangen mooie foto’s aan de muur van jullie samen, de beste plaatjes zijn uitgezocht. Vanmiddag is ze na de dagbesteding naar de woongroep gegaan, en vanavond slaapt ze er voor het eerst. Vannacht blijft haar bed thuis leeg, maar in het hele huis is ze nog aanwezig, omdat het verdriet zo vers is, de leegte zo leeg, en de wond nog zo pijnlijk.
Ik app met haar moeder en lees het verdriet van het kleine schermpje hier op ons vakantie adres waar het internet bedroevend slecht is. Mijn hart draait om in mijn lijf, en ik huil mee. Voor ons is het al zo lang gelden, en toch voelt het als gisteren.
Nu zij bij je in de buurt woont hebben jullie de mogelijkheid om aan jullie vriendschap te bouwen; maar daar zullen jullie wel wat hulp bij nodig hebben. Zij kan niet praten en jij kan niet lopen. Een klassiek gevalletje van de lamme en de blinde, zullen we maar zeggen.
Jullie vriendschap is zomaar ontstaan, daar hebben we niets aan hoeven doen, het was er, zoals dat alleen met de liefde kan gaan, geen script en geen regisseur.
Ik zou op dit moment willen dat ik bij haar moeder kon zijn, om samen te huilen, of om samen stil te zijn.
We zullen nog veel met elkaar te maken krijgen, je schoonmoeder en ik. We gaan voor jullie de barricaden op, we steken onze nek voor jullie uit, we leggen ons niet neer bij dingen die “zomaar” besloten worden, we gaan vechten voor jullie vriendschap.
En we zullen er zijn voor elkaar, voor de zussen en het zusje, en zo vormen we samen één familie, aan elkaar verbonden door wat anderen een “beperking” noemen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vandaag is de dag…..

  1. Mrs. T. zegt:

    Wat een grote stap inderdaad. Fijn dat jullie elkaar zo gevonden hebben en fijn dat jullie voor Walter en zijn meisje zullen vechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.