Introductiedag

Lieve Walter,
Zo af en toe doe ik “iets” voor de Amerpoort. Dan ben ik, namens jou, aanwezig bij een introductiedag voor nieuwe werknemers. Ik neem ze mee in een verhaal over jouw leven, in ons leven, in mijn leven als moeder van een zorg(en)kind. In korte verhaaltjes geef ik een inkijkje in het leven van “de verwant” en tot nu toe werden mensen er door geraakt, zag ik emoties en liet ik emoties zien. Het zijn waardevolle momenten die er, hopelijk aan bijdragen dat mensen lang in de zorg willen blijven werken, en dan het liefst natuurlijk op de Amerpoort, en nog beter, bij jou op de groep, want het personeelstekort is groot en vacatures staan heel lang open.
En tegen alle nieuwe medewerkers zeg ik namens jou:
“Hartelijk welkom op de Amerpoort” jullie zijn aan een reis begonnen met bestemming onbekend, misschien werk je al wat langer hier, misschien nog maar net, maar het avontuur dat je te wachten staat verbleekt bij je verwachtingen. Misschien wordt het een 5-sterren reis, all inclusive. Je mag hier mee eten, en leuke activiteiten doen, je mag op een road trip, en we gaan prachtige avonturen beleven. Je zal ook te maken krijgen met menselijk lijden, met diep verdriet en onmacht. Je zal jezelf tekort voelen schieten, en je zal tot grote hoogten klimmen. Je gaat een taal leren spreken die je tot nu toe niet hebt gesproken, met gebaren, met verwijzers, en heel vaak non-verbaal. Je zal moeten leren incasseren, soms in gesproken taal, af en toe zelfs in fysiek geweld, en het zal het uiterste van je vragen. Daarnaast zal je moeten leren dealen met ouders en verwanten, broers en zussen, en die kunnen heel kritisch en soms zelfs lastig zijn.
Maar………………………………..
Als je een beetje je best doet dan worden we vrienden, dan ga ik voor je zingen en maak ik grapjes die alleen jij en ik begrijpen. Dan nemen mijn ouders lekkere extraatjes mee voor de woning en timmert mijn zwager een mooie schoenenkast of een kapstok, en is iedereen van mijn familie bereidt om een stapje harder te zetten, een handje te helpen, als jullie het maar durven te vragen. En mijn familie begrijpt het best als er af en toe eens iets fout gaat, dat was tenslotte ook wel gebeurt als ik nog thuis kon wonen. Ze willen alleen maar dat er eerlijk over wordt gecommuniceerd.
Lieve nieuwe en oude begeleiders van de Amerpoort, ik ben jullie dankbaar voor jullie inzet, voor jullie zorgende handen en fijne hulp als ik het nodig heb. Ik woon fijn op de Amerpoort op mijn eigen groep de Amethist, daar voel ik me goed en kan ik groeien.
Ik ben blij dat jullie er zijn. Dankjewel ❤

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1000 kleuren blauw. Bookmark de permalink .

2 reacties op Introductiedag

  1. Mrs. T. zegt:

    Wauw, wat mooi onder woorden gebracht zeg. Het zou mij zeker raken als ik op deze manier verwelkomd zou worden.

  2. Edith zegt:

    Wat mooi. En goed dat je de mensen die voor Walter zorgen, dit meegeeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.