Voetballen, vrouwen, vrachtwagens en vissen

Lieve Walter,
Het zijn zo van die dingen waar de meeste vaders aan denken als ze een zoon krijgen. Een zoon om mee te voetballen, om samen te gaan vissen, om vrouwen mee te bespreken (lees: te bekijken / te bewonderen) en misschien wel samen praten over vrachtwagens of in een enkel geval om samen mee solex te rijden.
Een zoon die de dromen van een vader waar kan maken, die de voetballer wordt die papa nooit is geweest.
Ik denk dat er niet heel veel vaders zijn die aan ballet denken bij het kleine jongetje in de wieg, of aan het feit dat het ventje in de wieg misschien wel heel gelukkig kan worden met een ander mannelijk persoon.
Vaders denken aan stoere dingen, moeders meer aan gelukkig zijn, en jezelf mogen worden wat dat dan ook mag betekenen.
Ook voor jou hebben we die dromen gedroomd. Dromen van een voetbalcarrière, van de zoon die gaat studeren en heel misschien wel een medicijn uitvogelt waardoor een enge ziekte kan worden bestreden.
De droom kwam niet uit; geen enkele droom kwam uit. En zo af en toe komt jouw leven op ons over als een grote nachtmerrie waar niemand jou en ons uit kan wakker maken.
In mijn dromen, droom ik je gezond, sterk, slim, volwassen, eigenwijs en liefdevol. Nooit droomde ik je in een rolstoel, in een zorginstelling, kromgegroeid en zorgafhankelijk.
Nooit droomde je papa over je zoals je nu bent. Hij droomde over een zoon om mee te gaan vissen, die hij dingen zou kunnen leren over voertjes maken en waar je het beste vangt, waar hij samen mee viswinkels zou afstruinen op zoek naar nieuwe nieuwigheidjes.
Wat overeind bleef in alle dromen is het houden van, de liefde die ons samen bindt, hoe we van elkaar en van jou en van je zussen en zwagers houden. Van iedereen evenredig veel, maar van jou toch iets meer. Daar kan geen vrachtwagen tegenop.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.