Eva (de Liefde)

Lieve Walter.
En toen was zij daar, en ze raakte je hart aan zoals nog niemand anders dat ooit had gedaan. En daar was de liefde, die jullie samen hebben en waar we helemaal niets aan hebben gedaan. Geen gekoppel, geen match making, het was er omdat zij daar was en jij natuurlijk. En met haar deden nog veel meer nieuwe mensen hun intrede in jouw en in ons leven. Je schoonzusje bijvoorbeeld, het zusje van Eva. En die kreeg op haar beurt er ineens een soort van 2 zussen bij, een paar zwagers en nog een paar andere kleine familieleden. En de ouders van Eva, en die kregen er ineens een hele bult bonusfamilie bij, en als stralend middelpunt zijn jullie daar, jij en Eva.
We vieren verjaardagen met elkaar maar vooral met jullie erbij. Dagen voordat we gaan feesten vraag je naar haar, zonder dat wij zelfs het onderwerp maar hebben aangeraakt. Je verteld me dat ik cadeautjes moet kopen, maar je hebt geen idee van de datum en al helemaal niet van haar verjaardag, of toch wel?Én dus ga ik op pad om voor mijn schoondochter cadeautjes te kopen. Parfum, een lingerie bon en een paar t-shirts, want ik luister goed naar je en jij weet wat je meisje nodig heeft.
En dan ineens komt er een app-je van haar moeder. Zij heeft naar jou gevraagd, ze wil je zien, en zonder dat ze weet van de verjaardagsplannen heeft de liefde haar en jouw hart aangeraakt. Ze ziet je en komt armen tekort om je aan te raken, de kusjes vliegen om je oren en van puur geluk is ze bijna overprikkeld. Jouw blauwe ogen geven licht en in je stem komt iets verliefds “Eva”………
We ontmoeten en er moet niets, we zijn blij en ontroerd, aangeraakt door de liefde die jullie heeft aangeraakt. We slikken de tranen weg om “wat had moeten zijn” we parkeren onze fantasieën over hoe het was geweest als jullie elkaar als “gewone” jonge mensen hadden ontmoet.
Bij het uitpakken van de cadeautjes maken we foto’s en we zien hoe jullie samen ervan genieten als een pakje in de smaak blijkt te vallen. We zingen voor haar en voor jou, genieten van haar en van jou, van het eten en van elkaar.
Op de achtergrond kijkt de Liefde verliefd toe hoe deze twee bijzondere mensen elkaar hebben gevonden. Nooit een kroeg aan de binnenkant gezien, nooit samen een filmpje gekeken. Geen vakanties samen, nooit te laat thuis. Nooit meer maar ook nooit minder dat dit, denk ik als ik vanaf een afstandje naar ze kijk. Verdriet en geluk raken elkaar aan op deze bijzonder middag, maar in mijn hart zingt het: “Goed gedaan Liefde, goed gedaan”
Bij alles wat ze niet kunnen kan dit toch maar mooi wel, en we hebben het allemaal aan de liefde te danken.

Dit bericht werd geplaatst in 1000 kleuren blauw. Bookmark de permalink .

4 reacties op Eva (de Liefde)

 1. baasbraal zegt:

  O, wat GEWELDIG!!! Wat beschrijf je het mooi! Zo is het met de liefde: zij overstijgt handicaps en andere bijkomstigheden in dit aardse leven. Het is iets hemels, iets celestiaals… Je had het inderdaad nooit zelf kunnen verzinnen of organiseren, maar het is er en jullie mogen aan de zijlijn staan en meebeleven. Ik ben gelukkig voor jullie.

  • daatjes zegt:

   Er moet wel een goddelijke inmenging zijn in het leven van onze kinderen. Zoveel liefde, zoveel verdraagzaamheid, zovele vergevingsgezindheid. DE LIEFDE zoals die ooit is bedacht door de Schepper.

 2. Mrs. T. zegt:

  Wauw wat mooi: de liefde kijkt verliefd toe …

 3. daatjes zegt:

  Echt waar, ik heb het zelf gezien. Van een klein afstandje keek de Liefde vertederd toe, blij om wat ze heeft aangericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.