Geld!

Lieve Walter.
Rijk zou ik willen zijn, stinkend rijk, extreem rijk, exorbitant rijk, zoveel geld dat het gewoonweg niet op kan en dan zou ik een nieuwe woonvorm opzetten met het beste personeel wat met geld te regelen is, met de mooiste spullen, de beste voorzieningen en een schuur vol met elektrische rolstoelfietsen en een apart magazijn met rolstoelen op voorraad. Dan zou je nooit meer hoeven wachten op een leverancier om je rolstoel te repareren, nooit meer wachten tot een begeleider tijd voor je heeft en ik zou dat huis heel dicht bouwen bij je thuis-van-toen, en dan kon ik iedere dag een knuffel halen, en je even zien en kijken hoe het met je gaat.
Geld is een probleem in de zorg, dat weten we inmiddels allemaal. Geld kan ook buiten de zorg een probleem zijn, maar dan zijn er heel veel instanties waar je hulp kan vragen. Geld als je hulpafhankelijk bent is een groot probleem. Zorginstellingen doen hun best om het hoofd boven water te houden, maar het is krap. En dat terwijl volgens de miljoenen nota iedereen erop vooruit gaat. Ze zouden eens een miljoen of weet ik veel hoeveel in de zorg moeten pompen om daar ervoor te zorgen dat er personeel bij kan, dat leveranciers van rolstoelen en andere hulpmiddelen personeel kunnen opleiden om reparaties snel uit te voeren. Zodat je niet meer zo lang hoeft te wachten, omdat je hele leven al uit wachten bestaat. Geduld is iets waar je als zorgvrager in overvloed over moet beschikken, het is niet anders. Geduld moeten wij als ouders hebben, geduld en vriendelijk zijn. Je wilt tenslotte niet afgeschilderd worden als de “boze moeder” of als overspannen worden weggezet.
Het is mijn levensmissie geworden; vriendelijk zijn, in gesprek blijven, werken aan de relatie. Maar soms is het gewoon óp, en maak ik me vreselijk boos over dingen waar ik niet of nauwelijks invloed op heb.
Als ik toch geld had, en dan niet een beetje maar echt schandalig veel, wat zou jouw leven er dan toch anders uitzien. Geld maakt niet gelukkig, géén geld maakt je zeker niet gelukkig. En ja, ik weet het, geluk is niet te koop, maar wat zijn er veel dingen een stuk eenvoudiger als je het geld hebt om het op te lossen.
En heb ik al gezegd dat ik dan ook een zwembad voor je wil? Dat zou ik voor je regelen als ik kon zwemmen in het geld, dan kan jij gewoon zwemmen in het water, elke dag!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1000 kleuren blauw. Bookmark de permalink .

Een reactie op Geld!

  1. Mrs. T. zegt:

    Ik las gisteren dat van elke 100 euro die het kabinet uitgeeft er 28 naar de zorg gaat. Om dan hier te lezen dat het zo fout gaat soms is voor mij al heel erg. Hoe moet het dan wel niet zijn voor jullie? Sommige zaken zijn natuurlijk ook door en door verrot: zoals de farmaceutische industrie die werkelijk alle macht heeft en baat heeft bij zo duur mogelijke geneesmiddelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.