Nachtbraker

Heej Walter,
Na een paar dagen ziekenhuis ben ik nu ook alweer een paar dagen thuis. Doodop en niet kunnen slapen is toch echt wel een ding nu. Links wil de hele boel nog niet wat ik wil en vooral mijn been doet rare dingen. Je kent het misschien wel, van de lastige spastische trekjes waarbij de hele boel ineens sterk aanspant. Zoiets als je bijna in slaap valt en je valt ergens vanaf, dan schrik je ook en trekt er een vreemde schok door je lijf, maar dan heb ik het terwijl ik nog wakker ben. Ondertussen zijn al mijn spieren overbelast en lukt het niet om in slaap te komen, terwijl juist dat zo genezend zou kunnen werken. Mijn gedachten zijn zo af en toe bij jou, hoe was dat voor jou toen je been spieren ermee ophielden, heb je toen eerst ook nog van die nare krampen gehad? Ik hoop het niet voor je, want het doet behoorlijk pijn en het is zo vermoeiend als je daar niet van kan slapen, en in de nacht zijn kleine dingen altijd meteen grote dingen.
Ons huis staat vol bloemen, kaarten en ander tekens van belangstelling. Wat zijn er veel mensen die aan mij denken en de wensen voor een voorspoedig herstel zijn niet op de vingers van wel 3 handen te tellen. Het zijn dagen vol emoties waarin dankbaarheid en verdriet het soms van elkaar verliezen, en juist in dat verdriet zit er een gemeen addertje onder de oppervlakte. Ergens in mijn hoofd is er iets aangedaan in het stuk waar emotieverwerking plaats hoort te vinden en dan met name het reguleren ervan. Als er iemand in mijn buurt geëmotioneerd is, of als ik zelf geraakt wordt door de zoveelste lieve wens op een kaart dan stromen de tranen over mijn wangen en ik kan het niet meer stoppen. Gevalletje compleet leeglopen zoals je dat vaak ziet bij jonge kinderen. De neuroloog had er al voor gewaarschuwd, maar om het echt mee te maken is vreselijk. Ik denk dan aan jou omdat jij er ook zoveel moeite mee hebt als er wordt gehuild in je omgeving, dat levert altijd stress bij je op en vaak ook tranen of ontreddering. Bedenk dan dat je in een omgeving woont en leeft waar veel onrust is dan moet ik alle zeilen bijzetten om daar niet ontzettend emotioneel van te worden, en dat wordt dan weer een onbedaarlijke stroom tranen. Dat zal nog een dingetje worden als ik weer sterk genoeg ben om je op te zoeken, jij met al je prachtige zintuigen hebben me natuurlijk naadloos in de gaten, emotiebeheersing is als ik bij jou ben zo’n beetje het eerste wat ik nodig heb. Voorlopig kom ik niet dansen en kan ik niet wandelen op zondag, en zolang mijn tranen zo hoog zitten heb je niet zoveel aan me, want daar heb je last van. Ik vraag me af of je mij ook mist, je activiteiten gaan allemaal gewoon door. En terwijl ik dat denk moet het stoppen, want ik kan er wel om janken als ik eraan denk dat jij me helemaal niet mist, omdat anderen mijn taken hebben overgenomen. Als ik ooit ergens heb bedacht dat mijn tranen over jou op waren dan kan ik je nu verzekeren dat het niet zo is; en daarnaast huil ik om mezelf omdat mij iets is overkomen wat ik nooit had verwacht mee te hoeven maken. En heel voorzichtig dringt de vraag zich aan me op of het nu nooit eens genoeg is geweest……….

Dit bericht werd geplaatst in 1000 kleuren blauw. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nachtbraker

  1. Joop van Eijk zegt:

    hallo lieve Ada en Mari en kids het is me allemaal wat eerst Walter het verdriet ervan dan een tijdje niets en dan nu het anderen grote verdriet hoofdstuk ADA meissie ik heb het al zo vaak gezegd maar houd de moed er wel in het zal beter worden maar het heeft tijd nodig nou meissie je word goed door je naasten omarmd dus daar zal het niet aan liggen dus kop op en gauw een beter herstel groet jouw vriend Joop en Mari ook sterkte.

  2. Mrs. T. zegt:

    Dikke kus, meer kan ik nu niet voor je doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.