Pippi Langkous

Waar Pippi Langkous zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, is het bij mij op dit moment eerder: “Ik heb het al eerder gedaan, maar ik weet niet of ik het nog kan”.
Doodgewone dagelijkse dingen hebben extra aandacht nodig en ik moet overal over nadenken. Had ik eerst een rijtje van wel 10 verschillende boodschapjes in mijn hoofd, nu schrijf ik het op om maar niets te vergeten. Lastig, lastig, zeker als je het van jezelf niet gewend bent om dingen te vergeten. Opvallend is ook het aantal typefouten in mijn schrijfsels, ik lees en herlees en kan ze soms gewoonweg niet ontdekken, geloof me als ik dit zou publiceren zonder de spellingcontrole dan zou je je ogen niet geloven. Misschien is het de vermoeidheid, ik ben tenslotte vanmiddag aan de wandel geweest, misschien overvraag ik mezelf, wil ik teveel en te snel. En toch denk ik dat het goed is, in het ziekenhuis zijn ze immers ook meteen begonnen met fysio, en toen kon ik mijn linkerbeen niet eens van de grond afkrijgen. Zo heel af en toe verras ik mezelf door zonder erbij na te denken de trap op te lopen zoals het hoort. Maar als ik me te snel omdraai dan kost het moeite om mijn evenwicht te vinden. Nog steeds als ik mijn ogen sluit en met mijn linkerwijsvinger het puntje van mijn neus probeer aan te raken zit ik ernaast. Nu al wel iets dichterbij dan 2 weken geleden (toen zat ik bij mijn oor) nu zit ik onder mijn neus, dat is al een stapje in de goede richting.
Met regelmaat ben ik emotioneel en lopen de tranen over mijn wangen, omdat iemand die mij alleen maar kent van mijn schrijfsels mij een prachtige kaart stuurt, om een prachtig boeket bloemen van een gezin waar ik het één en ander heb geregeld, een prachtig kettinkje met een kruisje in een hangertje met de bemoedigende woorden “Keep the Faith”. Misschien moet ik daar wel het hardst aan werken; vertrouwen en geloven in mijn eigen lijf, niet bang zijn om weer iets te proberen wat ik eerder altijd als vanzelfsprekend heb beschouwd. Ik geloof wel dat ik het kan, omdat ik het al eerder heb gedaan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Pippi Langkous

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.