RTL Nieuws

Lieve Walter,
Zo’n dag als vandaag is in één klap van toon veranderd als ik om 7 uur vanmorgen in bed even het RTL 4 nieuws kijk. Een indrukwekkend stukje over ouders van zorgkinderen die vaak het slachtoffer zijn van de geweldsuitbarstingen van het zorgkind maakt dat ik er de hele dag aan moet denken. De moeder van Kofi verteld in een kort interview de impact van het geweld, de machteloosheid die je als ouder ervaart is met geen pen te beschrijven, en we weten er, jammer genoeg, alles van.
Ook jij deelde wel eens rake klappen uit, beukte met handen en voeten wie je waar dan ook maar kon raken, ik heb wel eens diepe, blauwe plekken gehad die ik dan maar snel uit het zicht hield door lange mouwen te dragen, zelfs op warme dagen. Je beschadigde ook jezelf en zo ongeveer alles in ons huis vertoonde botsen en deuken van je onhandige motoriek en je boosheid.
Het raakt me dat er verhaald wordt dat er huisgenoten van je zijn die twee begeleiders nodig hebben om ze in hun onmacht te beschermen tegen zichzelf, en vooral ook dat die begeleiders het soms ook zwaar te verduren krijgen. Jij groeit op in die wereld, het snijdt me dwars door mijn ziel dat dit de harde werkelijkheid is van alledag. En dan zijn er nog steeds mensen die dit werk willen doen, en er zijn nog steeds mensen die denken dat de bezuinigingen niet zichtbaar zijn op de werkvloer. En er zijn nog steeds managers die er “alles aan doen” en tegelijkertijd dus net niks.
Maar het allerdiepst raakt het me dat jij dus ook een jonge man bent die soms heel hard kan slaan, op materiaal, maar ook je begeleiders. Wat een onmacht zit er in die boosheid, wat een verdriet, ik denk dat we het nooit ten volle zullen begrijpen.
Het stukje televisie van pakweg een paar minuten bepaald mijn dag, ik doe mijn best om er wat van te maken, maar diep van binnen huilt het, zeurt het, en ben ik intens verdrietig en verslagen. Hoe heeft het zover kunnen komen, hoe machteloos staan we met z’n allen, en wie of wanneer gaat het veranderen?
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/video/4744231/aangevallen-door-je-eigen-kind-karin-bokhove-maakte-het?fbclid=IwAR3SrMi9f331QFU0tppUYs_Y9gGJwJLuvl1sUsauSSw_YHu3viiSGftxuV4

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.